Kenet - Pią 22 Lis, 2013 A to sprawa się wyjaśniła, moja motorola przy włączonym 3g żre baterię w oczach, ale na wyłączonym idzie 2 dni przelatać.Bad-i - Pią 22 Lis, 2013
Cartoon napisał/a:
Wejdź kontrolnie w ustawienia-ogólne-> odświeżanie w tle i wyłącz to,
wyłącz też automatyczne aktualizacje
ustawienia-itunes -> pobieranie automatyczne->uaktualnienia
Ostatnio bardzo dużo grubych uaktualnień ściągało mi po 3g i zjadało natychmiast baterię
To zrobilem w pierwszej kolejnosci, ale nadal cos zaciaga jak wlacze transmisje sieci.
W Orange powiedzieli ze to softMiniac - Pon 10 Mar, 2014 Pytanko,
Czy znacie jakąś aplikacje do rozliczeń pracy/godzin z pracownikami? Coś bardzo uproszczonego na wzór sellforce'a itp..?Chloru - Pon 10 Mar, 2014 Miniac, nie wiem czy będzie wystarczająco proste - OpenAir. Popatrz, może Netsuite ma coś prostszego/tańszego.Miniac - Pon 10 Mar, 2014 Znalazłem Netsuit OpenAir darmowy, ale przypomina to zwykły googlowy kalendarz. Może piszesz o czymś innym??
btw. chciałem się podzielić tym, że po WIELU aplikacjach (w tym też płatnych) znalazłem pierwszą która naprawdę sprawnie działa w połączeniu z TV Samsunga w sieci LAN. W przeciwieństwie to całego shitu DLNA tutaj klikasz i masz na telewizorze - zarówno muzykę, zdjęcia jak i filmy (na te HD trzeba z 30sek poczekać)
polecam, iphone przyśpieszył, czuć różnicę na 5/5s + włączona obsługa LTE( na razie tylko orange) jedyny minus to lekkie zmiany designu niektórych przycisków ( chociaż niektórym moze sie podobać, gust jak dupa, kazdy ma swój).
a na 4ce to już kosmiczna różnica w pracy bo przy 7.0.x ten telefon był na prawdę wolny..budzik - Wto 11 Mar, 2014 4 na 7.1 wróciła do szybkość na 6.1.3 ?
Ja mam poczciwą 4 na 6.1.3 i się właśnie zastanawiam Jakarti - Wto 11 Mar, 2014
budzik napisał/a:
Ja mam poczciwą 4 na 6.1.3 i się właśnie zastanawiam
6.1.3. to jest ta wersja przed zmianą ikonek z normalnych na takie "pikne" ?
bo ja caly czas przed aktualizacja jestem budzik - Wto 11 Mar, 2014 Tak, 6.1.3 to ta ostatnia "stara" wersja Jakarti - Wto 11 Mar, 2014 internrety potwierdzają slowa Karola?
ew. nasi ekspierdzi?
to moze bym sie odwazyl... bo moja 4'ka muli mega nawet na starym sofcie wiec nie chcialbym zeby to sie jescze pogorszylo Cartoon - Wto 11 Mar, 2014 Jaka, zainstalowałem sobie ostatnio na kompie program phone clean
( http://www.imobie.com/phoneclean/ )
Na y2b jest kod do pełnej aktywacji
W moim 4s po powiedzmy dwóch latach korzystania usunął jakieś 250mb plików tymczasowych wiszących w systemie... ale daje też możliwość reinstalacji programów.
Przy reinstalacji najczęściej używanych apek odzyskałem ponad 2gb i telefon działa jak nowy. Wadą jest utrata zapisanych danych (dane do logowania itd)Miniac - Wto 11 Mar, 2014
karoluPL napisał/a:
czuć różnicę na 5/5s + włączona obsługa LTE( na razie tylko orange)
A wcześniej na 5s było LTE? Miałem 7.0.4 i LTE śmigało z Play.
Cytat:
a na 4ce to już kosmiczna różnica w pracy bo przy 7.0.x ten telefon był na prawdę wolny..
Dobre info. Ale po wyłączeniu efektów zbliżeń/przenikań itd też już dużo szybciej było na zwykłej 4ce. Na 4s była petarda! (btw. najlepszy iPhone po dziś )karoluPL - Wto 11 Mar, 2014 Jakarti, wejdź na myapple tam pokazują nawet wykresy czasu reakcji w ms na włączanie danych aplikacji i funkcji. po tych tabelach widać, ze mimo wszystko telefon jest troche wolniejszy na 7.1 niż na 6.x, ale bez porównania szybszy do 7.0.x. (jedynie wiadomosci się szybciej włączają na 7.1 w porównaniu do jakiegokolwiek innego softa).
także jeżeli nie zależy Ci na amazing wyglądzie to zostaw 6.x bo jest szybszy.
A ogólnie jeżeli chodzi o szybkość i stabilność to 6.x > 7.1 >....*duża przerwa*...> 7.0.x.
no chyba, ze chodzi o 5/5s- tam w sumie nie czuć spadku wydajności ani bateria nie trzyma krócej o dziwo karoluPL - Wto 11 Mar, 2014 Miniac, uprzedziłeś mnie. W play- nie wiem? skoro mówisz, ze Ci działało, to pewnie było. Wiem, że na pewno LTE nie działało w orange, a po tym sofcie działa.
A efekty zbliżeń czyli funkcja " redukcja ruchu" w menu dostępność, to nawet wyłączone miałem w 5'tce, bo rzeczywiście o niebo szybciej jest.
A po tym sofcie na zwykłej 4ce z redukcją ruchu wszystko śmiga sensownie - sprawdzone na telefonie mamy
A na 5/5s już nie czuć w ogóle różnicy w pracy czy to jest włączone, czy nie.
tak czy inaczej polecam update'a, bo wszystko śmiga szybciej. Zobaczymy po dniu jak bateria będzie trzymała, czy nie popełnili znowu błedu jak kiedyś, ze bateria pół dnia nie była w stanie wytrzymać bo ginęła w oczach..