na standardowych, przy otwieraniu bagara, lotka opierałaby się na dachuGeKo - Czw 13 Maj, 2010 Yarko, shamuj przed, będziesz miał porównanie od czego startujesz, ja startowałem z okolic 172-5KMMoRToN - Czw 13 Maj, 2010
Yarko napisał/a:
MoRToN napisał/a:
A po co do tej lotki krótsze lifty ?
lżejsze ?
na standardowych, przy otwieraniu bagara, lotka opierałaby się na dachu
Aha myślałem, że to wyżłobienie załatwia temat.k-mart - Czw 13 Maj, 2010 przegladajac foty wlasnie mi sie odnalazla
bardzo fajny rajdowy wyscig!Yarko - Czw 13 Maj, 2010
MoRToN napisał/a:
Yarko napisał/a:
MoRToN napisał/a:
A po co do tej lotki krótsze lifty ?
lżejsze ?
na standardowych, przy otwieraniu bagara, lotka opierałaby się na dachu
Aha myślałem, że to wyżłobienie załatwia temat.
przez chwilę myślałem nawet o wykonaniu formy tego spoilera, ale nie chce mi się w to bawić biorąc pod uwagę małe zainteresowanieleon - Czw 13 Maj, 2010 czy ja wiem czy takie małe
ja z miejsca bym się pisał gdyby cena była niska Janusz - Czw 13 Maj, 2010 a czym sie rożni ta od tej cup'owej ?? bo taka jak ma Geko mi się widzi Yarko - Czw 13 Maj, 2010
Janusz napisał/a:
a czym sie rożni ta od tej cup'owej ?? bo taka jak ma Geko mi się widzi
comparsion
po lewej CUP'owa, po prawej Trophy:
Trophy fitted :
CUP fitted :
endżoj Janusz - Czw 13 Maj, 2010 eee to choooj z cup'a lepsza GeKo - Czw 13 Maj, 2010 leon, Co rozumiesz pod pojęciem niska, w pn dowiem się kiedy mam szkolenie z budowy lotek leon - Czw 13 Maj, 2010 trophy jest lepsza
niska = z okolicach 4ro paku piwka ? Yarko - Czw 13 Maj, 2010
Janusz napisał/a:
eee to choooj z cup'a lepsza
nie no, w takim razie będę musiał się wybrać na Wyrazów, żeby udowodnić że wszyscy jesteście w błędzie
a tymczasem jeszcze jedno foto :
Yarko - Czw 13 Maj, 2010
leon napisał/a:
trophy jest lepsza
fydi - Czw 13 Maj, 2010
k-mart napisał/a:
bardzo fajny rajdowy wyscig!
hehe ale mistrz wyścig! miliony much nowa piosenka mroza!iQ - Czw 13 Maj, 2010 a ja nie widze roznicy miedzy jedna a druga