To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [Szukam auto] Temat - koncert życzeń

Marek23 - Pią 21 Wrz, 2012

Muszę trochę "pojątrzyć"
Dziś trasa Rybnik-Kraków, Octavia 2.0 tdi 110 koni, 4 dorosłe osoby, plus jeszcze z 50kg w bagażniku. Trasa to prawie cały czas autostrada, pełen but 180 non stop, hamowanie w ruchu i znowu 180, potem już za Kato 190-200 non stop. Spalanie według kompa 8,2 litra.
A propo tego,że diesel to zło...

PiTT - Pią 21 Wrz, 2012

:]

Jak lecisz z zona 2 paki to robisz sobie zdjęcia licznika? Jak tak to wpadam do Ciebie na szkolenie :]
PiTT - Pią 21 Wrz, 2012

Marek23 napisał/a:
Jak lecisz z zona 2 paki to robisz sobie zdjęcia licznika? Jak tak to wpadam do Ciebie na szkolenie :]

proste... :D

ale bardziej mi chodzi o foty nowej fury ;)

PiTT napisał/a:

E tam, octa jak octa,nawet nie mam żadnych fot. 16 felga, ksenon,srebrny reling i takie takie. Szału nie robi, ale na trasie nadal wygrywam płacąc przy tym dokładnie połowę tego co w gti.

PiTT - Pią 21 Wrz, 2012

Marek23 napisał/a:
PiTT napisał/a:

E tam, octa jak octa,nawet nie mam żadnych fot. 16 felga, ksenon,srebrny reling i takie takie. Szału nie robi, ale na trasie nadal wygrywam płacąc przy tym dokładnie połowę tego co w gti.

mi gti w trasie paliło 8-9l. więc jarałem się "małym" spalaniem
audi na trasie też zamyka się ok 8l. ale zauważyłem że dane z komputera zaniżają realne spalanie o niecały litr.
ostatni bak po mieście wg. kompa 11.4l/100
faktyczne 12.2l/100

Bart - Pią 21 Wrz, 2012

Komputery to ch.uje i oszusty, zazwyczaj zaniżają zużycie.
PiTT - Pią 21 Wrz, 2012

podobno najnowsze s6 dzieki roznym syst. oszcz. spala w miescie 12-13l.
Maciusiowy - Pią 21 Wrz, 2012

PiTT napisał/a:

jakie to systemy?

bizon - Pią 21 Wrz, 2012

Maciusiowy napisał/a:
PiTT napisał/a:

jakie to systemy?

common rail ;)

B-Rey - Pią 21 Wrz, 2012

Najprawdopodobniej chodzi o tryby eco, comfort itp. W najoszczędniejszym trybie komp przechodzi na inną mapę, klimatyzacja też jest sterowana. Nie wiem czy w s6 jest odłączanie cylindrów.
Anonymous - Sob 22 Wrz, 2012

Bart napisał/a:
Komputery to ch.uje i oszusty, zazwyczaj zaniżają zużycie.

a mój squrwiel zawyża i to z litra

Bart - Sob 22 Wrz, 2012

U mnie we właściwie każdym samochodzie zawyżają, ale to raczej kwestia sposobu jeżdżenia.
Anonymous - Sob 22 Wrz, 2012

to znaczy ze juz sie nauczyłem eko drajwingu ?? :jupi: :jupi:
was79 - Sob 22 Wrz, 2012

Marek23 napisał/a:
Muszę trochę "pojątrzyć"
Dziś trasa Rybnik-Kraków, Octavia 2.0 tdi 110 koni, 4 dorosłe osoby, plus jeszcze z 50kg w bagażniku. Trasa to prawie cały czas autostrada, pełen but 180 non stop, hamowanie w ruchu i znowu 180, potem już za Kato 190-200 non stop. Spalanie według kompa 8,2 litra.
A propo tego,że diesel to zło...

A tam zło :lol2:
Ja też właściwie zostałem wczoraj właścicielem fałweja w dizlu. Albo raczej zostanę, bo zamówiłem tourana 1.6 tdi i mam czas oczekiwania ~ 2 m-cy.
Spalanie mam nadzieję będzie oscylować w mieście koło 7 litrów, a w trasie przy spokojnej jeździe z litr mniej.
http://www.spritmonitor.d...tdi&powerunit=2
Teraz przy porannej kawie zastanawiam się jakie to wspaniałe ałta po niepalącym Untersturmführerze z niemiec mogłem mieć ;D