Marek23 - Pią 03 Maj, 2013 Tani, nie tani, jakos rajdu za rajdem nie jedziesz. Tylko auto stoi. A ideą posiadania wlasnego auta jest wlasnie czeste jezdzenie nim.Bad-i - Pią 03 Maj, 2013
Marek23 napisał/a:
Tani, nie tani, jakos rajdu za rajdem nie jedziesz. Tylko auto stoi. A ideą posiadania wlasnego auta jest wlasnie czeste jezdzenie nim.
Ja licze 6 rajdow rocznie
A nie licze testow ktore tez jezdzic niby musiszmartin.h - Pią 03 Maj, 2013 Bad-i, rajdy to także know-how, wsiadając do auta z wypożyczalni masz wszystko w dupie, przyjeżdżasz na rajd, auto masz już bazowo ustawione (zawias), robisz kilka testowych kilometrów dopasowując fotel i korekty zawiasu i jedziesz. Po rajdzie wysiadasz i zmykasz do domu. Masz czas do następnego rajdu.
A Ty co? Musisz zająć się logistycznie całym rajdem, zawieźć samochód, zapewnić mechanikom wyżywienie i hotel, a po rajdzie zajmujesz się obsługą samochodu, bo nawet jak przejedziesz go na czysto to trzeba pozmieniać oleje, zrobić jakiś przegląd itp. to też wszystko kosztuje, nie mówią o rozbieraniu silnika, które zdarzyło ci się już kilkukrotnie, bo brakuje tego know-how.Bad-i - Pią 03 Maj, 2013
martin.h napisał/a:
Bad-i
A Ty co? Musisz zająć się logistycznie całym rajdem, zawieźć samochód, zapewnić mechanikom wyżywienie i hotel, a po rajdzie zajmujesz się obsługą samochodu, bo nawet jak przejedziesz go na czysto to trzeba pozmieniać oleje, zrobić jakiś przegląd itp. to też wszystko kosztuje, nie mówią o rozbieraniu silnika, które zdarzyło ci się już kilkukrotnie, bo brakuje tego know-how.
Nie wiem o czy mowisz, ja sie rozliczam z serwisem i ich logistyka czy wyzywienie mnie nie interesuje.Wrobel - Pią 03 Maj, 2013
Bad-i napisał/a:
Nie wiesz o czy mowisz,
qbus - Pią 03 Maj, 2013 Raczej... u nas tez chlopaki wszystko sami sobie ogarniaja, my przyjezdzamy na rajd robimy zapoznanie i wsiadamy do rajdówki 75% rzeczy serwis ogarnia sam w tym BK, oklejenia auta, noclegi, ich wyzywienie a nawet nasze podczas rajdu... itp itd...Bad-i - Pią 03 Maj, 2013
qbus napisał/a:
Raczej... u nas tez chlopaki wszystko sami sobie ogarniaja, my przyjezdzamy na rajd robimy zapoznanie i wsiadamy do rajdówki 75% rzeczy serwis ogarnia sam w tym BK, oklejenia auta, noclegi, ich wyzywienie a nawet nasze podczas rajdu... itp itd...
To mamy podobnie
Ale ok, juz nie bede przekonywal do faktow.Wrobel - Pią 03 Maj, 2013 podoba mnie sie to ze wszystkie te wyliczenia prowadza do tego jak jezdzic jak najszybszym autem... a nie jak jezdzic niskobudzetowo martin.h - Pią 03 Maj, 2013 Wrobel, ale nikt nie pisał, że wypożyczanie rajdówki jest tańsze, bo nigdy nie będzie, ale pozwala nam zlikwidować dużo kłopotów z organizacją tego wszystkiego, a jak ktoś pracuje ciężko i liczy się dla niego każda godzina pracy to wypożyczalnia jest dobrym rozwiązaniem.
Bad-i, powiedź mi, że masz jeszcze sekretarkę i ciecia, który to wszystko dogląda Bad-i - Pią 03 Maj, 2013 Nie sekretarke tylko asystentke, ciecia nie mam.Bad-i - Pią 03 Maj, 2013
Wrobel napisał/a:
podoba mnie sie to ze wszystkie te wyliczenia prowadza do tego jak jezdzic jak najszybszym autem... a nie jak jezdzic niskobudzetowo
Nie do konca, dla mnie istotne jest jak jezdzic konkurencyjnym samochodem w rozsadnej cenie.
Mysle ze Marka nie interesuje wyliczenie jak jezdzic SC.
Mi dlatego podobalo sie podejscie Tomali w saxoMarek23 - Pią 03 Maj, 2013 Bad-i, jak przejedziesz sezon to wtedy pogadamy. Na razie poczekajmy. Ja chce jezdzic, a nie posiadac rajdowke, ostatnio to do mnie doszlo.
Tanio mozna jezdzic, jak sie czesc rzeczy samemu robi. Ja niestety mam 2 lewe rece jesli chodzi o mechanike.Bad-i - Pią 03 Maj, 2013
Marek23 napisał/a:
Bad-i, jak przejedziesz sezon to wtedy pogadamy. Na razie poczekajmy. Ja chce jezdzic, a nie posiadac rajdowke, ostatnio to do mnie doszlo.
Tanio mozna jezdzic, jak sie czesc rzeczy samemu robi. Ja niestety mam 2 lewe rece jesli chodzi o mechanike.
Rece mi opadaja, normalnie jak eM w polityce.
Trzymam kciuki zebys jezdzil jak najwiecej.Marek23 - Pią 03 Maj, 2013 Bad-i, po sezonie pogadamy.Bad-i - Pią 03 Maj, 2013
Marek23 napisał/a:
Bad-i, po sezonie pogadamy.
Dopominasz sie to Ci podpowiem. Pojechałem juz sezon w 2010 roku (7rund)