kamil - Śro 23 Lip, 2014 Iwonka kupiła fila za jakieś 400 i z jedną jest dramat, źle wyważona bo ucieka jej na bok. Najważniejsze, żeby dobrze dopasować rolki do nogi. W ciemno, na szybko nie kupować. Raczej 500-600 stów zaczynają się takie, na których jazda i nauka będzie przyjemnością a nie mordęgą Kamill - Śro 23 Lip, 2014
kamil napisał/a:
Iwonka kupiła fila za jakieś 400 i z jedną jest dramat, źle wyważona bo ucieka jej na bok. Najważniejsze, żeby dobrze dopasować rolki do nogi. W ciemno, na szybko nie kupować. Raczej 500-600 stów zaczynają się takie, na których jazda i nauka będzie przyjemnością a nie mordęgą
I ja mam to samo, stopa już nie boli, ale lewa potrafi przesunąć się tak że ostatecznie stopa stoi tam gdzie powinna znajdować się wewnętrzna kostka - prawdopodobnie podwójna skarpeta załatwi sprawę i wypełni but w 100%.was79 - Śro 23 Lip, 2014
kamil napisał/a:
Iwonka kupiła fila za jakieś 400 i z jedną jest dramat, źle wyważona bo ucieka jej na bok. Najważniejsze, żeby dobrze dopasować rolki do nogi.
albo mi się wydaje, albo tam jest regulacja płoza/but?kamil - Śro 23 Lip, 2014 a nie wiem, facet w go sporcie raczej nie umiał wytłumaczyć. Dlatego chyba lepiej kupować w specjalistycznych sklepach niż sport marketachKamill - Śro 23 Lip, 2014
kamil napisał/a:
a nie wiem, facet w go sporcie raczej nie umiał wytłumaczyć. Dlatego chyba lepiej kupować w specjalistycznych sklepach niż sport marketach
Ale w takim sklepie znowu nie pojeździ, chyba że maja kilkaset mkw podłogi.anjas - Śro 23 Lip, 2014 Ja zakładałem różne rolki po kolei, jeździłem po sklepie i kupiłem te, w których mi było najwygodniej. Akurat w moim przypadku była to Fila ale może akurat była kompatybilna z moim platfusem.kamil - Śro 23 Lip, 2014 ale spec od razu będzie widział czy noga dobrze ustawiona - dopasowane niż taki kolo z go. Tak mi się wydaje.PiTT - Śro 23 Lip, 2014 pewnie tak jest, ale pamietajcie ze jak noga nie jest przyzwyczajona do takiego buta to zawsze boli
pamietacie jak bolaly stopy po dlugiej przerwie w jezdzie na lyzwach? was79 - Śro 23 Lip, 2014
kamil napisał/a:
a nie wiem, facet w go sporcie raczej nie umiał wytłumaczyć. Dlatego chyba lepiej kupować w specjalistycznych sklepach niż sport marketach
Nie do końca się zgodzę.
Dzięki marketom sportowym, wreszcie można nabyć sprzęt i to nieraz całkiem dobry jakościowo, w normalnych cenach, nie będąc skazanym na firmy doklejające metki z 1000% marżą. Poza tym markety takie, moim zdaniem, mają nie mały wpływ na propagowanie sportu/sportowego trybu życia. Wystarczy w łikent pójść do jakiegokolwiek parku i zobaczyć ile sprzętu pod nazwami własnymi gosportu i decathlonu ludzie używają.kamil - Śro 23 Lip, 2014 pewnie tak, Tak też zrobiliśmy. Okazało się, ze rolki nie dopasowane, noga ucieka do wewnątrz, brak fachowej obsługi, zapinka już się ułamała... Dziękuje, rowery, rolki raczej w sklepach gdzie wybór jest większy, a ludzi sprzedający potrafią obiektywnie doradzić i dobrać sprzęt. Nie mówię, ze market jest zły, ale przy specjalistycznych sprzętach - rolki, narty, deski, rowery to raczej trzeba się znać żeby kupić bo wiesz czego szukasz...PiTT - Śro 23 Lip, 2014 ale rolki Fila to chyba nie jest bubel? nie da sie na gwarancji tej zapinki wymienic?
tu chyba bez znaczenia czy kupowany w sklepie specjalistycznym czy markecie
zreszta w gosporcie albo decathlonie tak samo sprzedaja markowe sprzety oczywiscie poza tymi ktore maja pod wlasna markakamil - Śro 23 Lip, 2014 też tak myślałem. Ja się zraziłem. Jak Iwonka będzie wprawną już rolkarką to będzie sama umiała sobie dobrać rolki do swoich potrzeb. Na tym etapie niestety Go sport zawiódł. Paragon się zagubił więc reklamacja nie działaPiTT - Śro 23 Lip, 2014 ale zraziles sie do marki Fila? czy do sklepu
wchodząc na strone decathlona masz rolki od 160 do 800 zl, te najdrozsze to fila z tego co kojarze
sklep jak sklep, trzeba bylo isc do fachowego i wybrac model, potem do decathlona i pojezdzic a na koncu kupic w necie Rasputin - Śro 23 Lip, 2014
PiTT napisał/a:
trzeba bylo isc do fachowego i wybrac model, potem do decathlona i pojezdzic a na koncu kupic w necie
kamil - Śro 23 Lip, 2014 następnym razem. Chyba do marki też. Kolejne chyba będą K2