To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
 
forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Kulturka - [KU] Kuchnia

Bonczek - Śro 23 Mar, 2011

Jak już jesteśmy przy spożywce :rotfl:


Niemy - Czw 24 Mar, 2011

Czesio napisał/a:
Po ile u was jajka ?


po 10



Uploaded with ImageShack.us

Jacek - Czw 17 Maj, 2012

Widzę że temat kulinarny nabrał rumieńców więc przedstawiam zdrowy i szybki szpil ;D
sandacz ze szpinakiem:
- ok 0,5 kg świeżego sandacza
- świeży szpinak
- śmietana
- masło klarowane
- czosnek
- sól, pieprz, cytryna

1. Sandacza wypatroszyć i umyć, szpinak przepłukać w zimnej wodzie.

2. szpinak wrzucić do wrzątku na 5 minut (zblanszować)

3. sandacza pokroić w dzwonka i skropić cytryną 5 minut przed smażeniem

4. na jednej patelni rozgrzać klarowane masło, na drugą wrzucić szpinak z posiekanym ząbkiem, lub dwoma, czosnku.


5. po 3 minutach przewrócić rybą na drugą stroną (można przykryć wtedy lekko się poddusi) do szpinaku dodać dwie łyżki śmietany i trochę soli.


6. podawać np z frytkami :]

cdn...
taniej niż wyprawa na kebaba czy jakąś zapiekankę

was79 - Czw 17 Maj, 2012

Ten gość nie podaje lipnego jadła - polecam!
Młody Papież - Czw 17 Maj, 2012

ok, rezerwuje!
zefir - Czw 17 Maj, 2012

tez polecam :D

ja ze szpinakiem robie morszczuka ;)

ziom ty robisz frytki z piekarnika? czy frytkownicy?

Jacek - Czw 17 Maj, 2012

frytki z piekarnika. zamrożone na zimną blachę do rozgrzanego piekarnika bez tłuszczu.
wychodzą super :)

frytkownica to zło

zefir - Czw 17 Maj, 2012

dobra wchodze w to :) dzisiaj sobie tez zmodze frytki na obiad do morszczuka ale kielkami, grzybkami mun , paryka, czosnkiem i cebula :D
Jacek - Czw 17 Maj, 2012

bez zdjęć się nie liczy :>
Bart - Czw 17 Maj, 2012

żeby pozostać w klimacie - zrobię sobie dziś ryż z paluszkami rybnymi z lidla xD
zefir - Czw 17 Maj, 2012

Jacek napisał/a:
bez zdjęć się nie liczy :>


dobra wprowadze focenie jak robie swoje jedzenie :D
ale to jak ogarne remont , bo działam z partyzanta w kuchni przez balagan :)

M - Czw 17 Maj, 2012

Jacku - dobry przepis, aż mi ślinka pociekła.
budzik - Czw 17 Maj, 2012

Kozak talerze :faja:
Bonczek - Pią 15 Cze, 2012


roj - Pią 15 Cze, 2012

kur.wa, nie widziałem wcześniej tego tematu :wall:
no to tu przynajmniej poupalam :jupi:



Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group