byłem swietna kuchnia, drogo, slimakow i małż nie jadamanjas - Wto 15 Maj, 2012 ja jadłem ostatnio bułkę paryska z serem camembert.
Ale u siebie w domu, więc mimo, że francuska kuchnia to się raczej nie liczy.kp - Wto 15 Maj, 2012
Jakarti napisał/a:
odwiedziles oba miejsca?
Nie, nie. Ja Warszawke oglądam tylko w internecie kamil - Wto 15 Maj, 2012 jak francuzka to: http://www.leregal.pl/ lub prowansalska http://www.prowansja.pl/was79 - Wto 15 Maj, 2012 Jakarti - Śro 16 Maj, 2012 Thx,
zapraszam po pomuki.Jacek - Śro 16 Maj, 2012
anjas napisał/a:
ja jadłem ostatnio bułkę paryska z serem camembert.
Ale u siebie w domu, więc mimo, że francuska kuchnia to się raczej nie liczy.
jak zwykle wybornie
jak ślimaki to tylko w Lidlu, jest tydzień francuski!
poproszę o pomuk Jakarti - Śro 16 Maj, 2012 Anjas sie nie liczy... on ma slimaki w ogrodku..
a jakis sprawdzony przepis masz? zeby to tylko skropic cytryna czy jak to tam sie ogarnia?Jacek - Śro 16 Maj, 2012 to juz jest gotowe zazwyczaj ale jak są nie obrobione to robisz masło czosnkowe, najlepiej ze świeżymi ziołami (może być sama pietruszka) i nakładasz po łyżeczce do skorupki.
całość do piekarnika. 180 stopni styknie i do "zabulgotania" masła na ślimaku.
kórwa jestm ekspertem Jacek - Śro 16 Maj, 2012 najlepiej ślimaka wyjąć szpikulcem albo widelcem deserowym.
jak nie masz sczypców do przytrzymania skorupy to podaj grube serwetki żeby się nie poparzyć.
EDIT: możesz przed piekarnikiem zagotować je 5 minut Jakarti - Śro 16 Maj, 2012 sie zyje! slimaki, imprezy - kurfa milionerzy Jacek - Śro 16 Maj, 2012 SMARUJ MASŁEM ŚLIMAKA!! was79 - Śro 16 Maj, 2012 a pożniej dymać, dymać mocno je za cyce trzymaćno name - Śro 16 Maj, 2012 Tak jest, klepać jak Najman w mate