auto: Różne
silnik:: Różne
moc: Różnakm Pomógł: 51 razy Dołączył: 25 Sty 2010 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon 09 Lip, 2012
Ja np mam narzędzia Irimo i dają radę bardzo - co prawda nie zmagały się u mnie z jakimiś strasznymi rzeczami (największy wysiłek miały przy rozkręcaniu CRX`a)
auto: Ducato
silnik:: 2.3
moc: 110km Pomógł: 44 razy Dołączył: 27 Mar 2011 Skąd: Wilanów 90210
Wysłany: Wto 10 Lip, 2012
Te z ibood to idealny zestaw dla kogoś kto nie ma garażu, a lubi czasami coś w domu naprawić, jest wszystko łącznie z wietłami kombinerkami nawet próbówka do gniazdek miara i młotek, a ten przyrząd do ściągania koszulek z kabli Ja bym tego zestawu nie brał.
Kup walize z podstawoymi nasadkami i grzechotkami, resztę jak srubokrety młotek itp dokup sobie oddzielnie w miarę potrzeb.
auto: Renault Clio
silnik:: F4R 738
moc: 188km Pomógł: 132 razy Dołączył: 13 Mar 2008 Skąd: Będzin
Wysłany: Czw 06 Wrz, 2012
Niestety nie wiem. W Przypadku Makity dodającej zestaw akcesoriów do Wkrętarki za 6xx zł to chińszczyzna.
Hitachi od jakiś 5-8 lat gdy postawilo na nowy design lans bauns zeszło na psy z jakością.
Generalnie za 5xxzł nie ma sie co spodziewać rewelacyjnej jakości. w porządnych firmach taka kasa nie wystarcza nawet na walizkę.
Dotarły do mnie jednak informacje że również Beta i Facom zeszły z jakością
Niestety nikt nie wytrzymuje konkurencji cenowej z chińczykami i aby sprzedawać trzeba zjeżdżać z ceną, a zarobić chce każdy.
Na zestawie tym pracujemy już 3 rok, rozebraliśmy i poskładaliśmy dziesiątki fur, prawie codziennie jest użytkowany, więc eksploatacja jest bardzo intensywna, nie ma co porównywać z domowa, i zero problemów.
Na zestawie tym pracujemy już 3 rok, rozebraliśmy i poskładaliśmy dziesiątki fur, prawie codziennie jest użytkowany, więc eksploatacja jest bardzo intensywna, nie ma co porównywać z domowa, i zero problemów.
auto: Renault Clio
silnik:: F4R 738
moc: 188km Pomógł: 132 razy Dołączył: 13 Mar 2008 Skąd: Będzin
Wysłany: Pią 07 Wrz, 2012
Pewnie tak, z takimi rzeczami najczęściej zaczyna sie problem jak coś nie chce się odkręcić albo śruba lekko obrobiona to przy mniej markowych produktach wychodzi ich słabość. A to sie klucze gną, łamią czy ześlizgują ze śrub.
JA mogę się wypowiedzieć o Makicie. Fakt ze dostałem z Lotosu za free więc traktuję je bez przywiązywa nia się ale:
Niby są made in Japan
Niestety jeden torx powiedział THE END - się zęby "powygły"
Nasadki, przejściówki, grzechotka itp duperele wbrew oczekiwaniom bardzo mocne
Za jednego torxa minus ale cała reszta na plus
Tak jak napisałem nakrętki super - aż się dziwię że grzechotka i one wytrzymały co niektóre śruby
bity z dupy - właśnie ukręciłem kolejne 2 Z gównolitu je zrobili chyba...
Dobrze że mam jeszcze zestaw NEO (chyba z 5-6 lat) - jest mega wytrzymały i nawet parę miechów leżenia w wodzie mu nie zaszkodziły. Do tego jeszcze mała grzechotka Yato - tak samo - przeszła wiele i tylko guma pękła na rękojeści
A najlepsze nasadki mam jakieś z lat 80?! Za gówniarza dostałem zestaw od mojego świętej pamieci dziadka i służy do teraz