auto: Ducato
silnik:: 2.3
moc: 110km Pomógł: 44 razy Dołączył: 27 Mar 2011 Skąd: Wilanów 90210
Wysłany: Śro 06 Sie, 2014 Nürburgring
Stf 8:54 btg w 6tym kółku w życiu@Swift 136KM Federal RSR
Rekord dla tego auta to 8.38, ale na r888.
Jutro STF bierze swifta na FZ-tach i atakuje rekord.
auto: Clio
silnik:: znów jest
moc: ponad stokm Pomógł: 15 razy Dołączył: 07 Kwi 2011 Skąd: WWa
Wysłany: Śro 06 Sie, 2014
po Stfie spodziewałem się czegoś więcej.. kończy się!
Najszybszy byl Fabian 8.48. Pozniej były chyba z 3 czy 4 osoby ktorym w 2 dniu jazdy padaly okolice 8.54 z tym ze to nie mozna porownywac miarodajnie bo np. w naszym (moim z bunim) swifcie skonczyl sie federal lewy przod i auto juz mega pluzylo wiec po chyba 3 moim kółku na czas (+3 lajtowe) padla koncepcja coby przesiasc sie do emki. Seba Teter jeździł swiftem na fz i innym zawieszeniu chyba, więc tak trudno to porównywać. Faktem jest że Fabian szedl najgrubiej bo te 8.48 to w 2 osoby na federalu rsr co w naszym aucie bylo nie wykonalne nawet w 1 osobę. Niestety szedl tak grubo ze w 2 dniu skonczyl na bandzie na szczescie niewielkie uszkodzenia w stosunku do tego co opowiadali ze mogloby byc. Generalnie po 1 kolku w emce potrzeba raitingowania sie w swifcie wyparowała - musialbym zmieniac auto i placic za cos co moglem przeznaczyc na jazde emka. Poleciałem w międyczasie w innym swifcie na prawym (opona rsr) i byłem mega zaskoczony (bo skrecal znacznie lepiej od naszego) i zawiedziony przy okazji. Jak się pod koniec dowiedzieliśmy te swifty na federalu fz mają też zawias cup - podobno mozna nimi zejść ponizej 8.20 nawet. Podsumowując - ekipa z PL niszczyla system bo kazdy ogarniety i lecielismy wszyscy miłym tempem.