Wysłany: Pon 05 Lut, 2007 Live Gig Guide czyli KONCERTY!
jako meloman zapodaje temat. jestem w szoku i wlasciwie juz nie wiem jak sie ze wszystkim wyrobie! ktos sie wybiera?? czy tylko radio Eska, mandaryna i darcie vteca?? )
1. 13JUN Pearl Jam, Chorzow
2. 21JUN Genesis, Chorzow
3.29JUN-01JUL OPENER FESTIVAL-Gdynia, potwierdzone juz Beastie Boys i Bjork
4.04JUL Red Hot Chilli Peppers - Chorzow
na wszystko mam juz bilety, tylko czasu braaak, fuck
potrzebuje powazne L4
--------->
Ostatnio zmieniony przez gaugan Czw 10 Kwi, 2008, w całości zmieniany 2 razy
auto: stara beta
silnik:: ...
moc: 280km Pomógł: 63 razy Dołączył: 29 Mar 2006 Skąd: olkusz
Wysłany: Pon 05 Lut, 2007
w tym roku naprawde niezle sie szykuje,
jak uslyszalem o potwierdzeniu przybycia Beastie Boys i Bjork to... nie cieszyłem sie bo niestety jest to okres sesji a bardzo chcialbym ich zobaczyc...
jak szybko pojdzie sesja to moze sie zalapie na red hotow
nie bede zasmiecal nowym topiciem, ale OPENER w tym roku zapowiada sie wyjeqrwabiscie jak zawsze. dla mnie perly to ERYKAH BADU, JAY HOOOOOVA , CHEMICAL BROS, INTERPOL, MIA, SEX PISTOLS (jako ciekawostka do wyzycia sie na malej scenie w namiocie), oczywiscie legendarny Massive Attack... jeszcze wiele do ogloszenia
to bedzie juz nas 4 festiwal, zawsze polaczony z tygodniowym baletem na helu z przerwami na koncerty. Impreza roku
pzdr
p.s a po drodze bilety sa juz na Metallice, The Police, Erica Claptona, Santane, no i trzeba bedzie na Jay Kaya skoczyc... uffff... w koncu czuje, ze jestesmy w Europie
Jak każdy wie na początku lipca mamy największy w Polsce festiwal muzyczny, Heineken Open'er. tegoroczna edycja zapowiada się świetnie bo będziemy mieć Pearl Jam (jakoś nie przepadam), a dzisiaj doszła informacja, że przyjadą Kasabian, jeden z lepszych zespołów koncertowych
Ja wybrałem zamiast Open'era Leeds Festival (większa ekipa będzie). Co prawda nie mam jeszcze karnetu, ba nawet nie wiem ile bedzie kosztował (pewnie ok. 100 funtów za 3 dni).
Alternatywą pozostaje koncert The Kills w jakimś klubie w Leeds lub Manchesterze, ale to pewnie dopiero na jesień jak wyjdzie płyta, choć po cichu liczę, że zaprezentują się już w Leeds.
rabarbar [Usunięty]
Wysłany: Nie 17 Sty, 2010
ja jeszcze nie wiem,jak mi kasy starczy(u mnie wszystkie koszta x3) to sie wybiore na openera,jak nie ,to tradycyjnie jarocin,i chciałbym sie na off fest w końcu wybrac
Ostatnio zmieniony przez rabarbar Pon 18 Sty, 2010, w całości zmieniany 1 raz
Lista wykonawców nie jest tak tłusta jak na Open'erze, ale jak ktoś jest z południa to ma bliżej i zdecydowanie taniej.
Z największych gwiazd to zdecydowanie mogę polecić The Flaming Lips (ostatnia płyta mega psychodeliczna i właśnie ten album będą promować) oraz The Raveonettes (duński duet, taki odpowiednik dzisiejszego The Velvet Underground). Warto też zobaczyć The Horrors bo na zywo grają całkiem fajnie, a pozatym to będzie kilkadziesiąt innych mniej i bardziej znanych wykonawców, zarówno polskich jak i zagranicznych.