Wysłany: Czw 23 Sie, 2007 Szybki temat, jaki olej do skrzyni zalac?
Jaki mam zalac olej do skrzyni? Bo dzisiaj wyciagalem amora i wyjolem niechcacy polos wiec wymienie juz olej na nowy. Jaki olej do puga i jakiej marki polecacie?
Pug pewnie leje TOTAL a to są dobre oleje moim zdaniem
jesteś w błędzie. przez długi czas był esso a teraz nawet nie wiadomo co jest w tych opakowaniach więc nigdy nie wiadomo co i jak. chociaż total też jest ale zalecenia się zmieniają jak chorągiewka na wietrze. zależy też czy to minerał czy syntetyk. różne firmy są pod opakowaniami producenta
Jako ze czasem sa problemy z 2 i wstecznym to moze zalac olej 75w-80 motula gear napisane jest: ulatwia zmiane biegoe zalecany do skrzyn peugeot citroen reault. Co wy na to? 2l 89zl w IC (jeszcze mi przywioza)
auto: Peugeot
silnik:: 208 GTi
moc: podobno 230km Pomógł: 98 razy Dołączył: 05 Gru 2005 Skąd: zadupie
Wysłany: Czw 23 Sie, 2007
to był prdukt GM z US and A
rewkomendowany do starych skrzyń - i pomogło
_________________ when the flag drops the bullshit stops
.....action speaks louder than words....
kubag [Usunięty]
Wysłany: Czw 23 Sie, 2007
Teraz wpdlem na pomysl zeby to zalac http://www.allegro.pl/ite...ear_75w_90.html
Narazie uzupelnie olej seryjnym esso bo mam jeszcze resztke z wymiany w 2 pugu i na spokojnie kupie i wymienie na jakis przyzwoitszy