Ze zmian to : Marcus Groenholm zrezygnowal z regularnych startów (ale nie rezygnuje z rajdów wogóle), a w teamach fabrycznych pojawilo sie Suzuki z modelem SX4 WRC
Pomijając fakt że faworyt jest jeden (Seba no bo kto ? ) to jestem bardzo ciekawy jak pójedzie Gigi Galli - skuteczny to on może nie jest, ale szalony to na pewno
Z "emerytów" startuje Francois Delecour - jestem ciekawy jego postawy...
PS: Chcialbym zacząć tego posta: "Ja jade, a Wy?" - moze kiedyś sie uda...
_________________ A można było jeździć francuzem całe życie...
auto: -
silnik:: 0.0
moc: 000km Pomógł: 38 razy Dołączył: 20 Gru 2005 Skąd: z polecenia
Wysłany: Śro 23 Sty, 2008
wkurwia mnie juz Loeb, po odejsciu Groenholm'a wogole bedzie nudno
No ale zobaczymy co przyniesie nowy sezon, moze przynajmniej ciekawe walki o 2. i 3. pozycje.
auto: MINI Cooper S
silnik:: 1,6 supercharger
moc: 170km Pomógł: 115 razy Dołączył: 10 Sty 2007 Skąd: Warszawa Centrum
k-mart napisał/a:
motyla noga mnie juz Loeb
Mnie nie, mam ogromny szacun do gościa. To taki Szumacher rajdów...
Natomiast irytuje mnie że w chwili obecnej (przy takich samochodach i elektronice ktroa w nich jest) wymuszony jest taki malo agresywny styl jazdy...
Dlatego kierowcy typu Panizzi, Galli itp niestety nie są w stanie powalczyć.
Nawet sam Groenholm w zeszlym sezonie jeżdzil zupelnie inaczej niz wtedy gdy zdobywal mistrzostwo za kierownica 206WRC.
auto: MINI Cooper S
silnik:: 1,6 supercharger
moc: 170km Pomógł: 115 razy Dołączył: 10 Sty 2007 Skąd: Warszawa Centrum
k-mart napisał/a:
Rozumiem, ze chcesz powiedziec, ze zmienil sie styl jazdy kierowcow?
BARDZO.
Trudno porównywać kierowców z róznych okresów np: Rohrl'a, z Kankunnenem i z Loebem, ale wlaśnie na przykladzie "Bosse" widac jak wiele sie zmienilo od początku dekady...
Obecne 4napedówki są "przyjazne" kierowcy jada w kierunku wskazanym przez przednie kola, podcięcie ręcznego rozlącza napędy, nie ma potrzeby "rzucania" samochodu żeby go zmusic do skrętu, a kto pamięta A grupy z lat 90 tych i pierwsze WRC od 1997roku ???
mAbZ [Usunięty]
No, proszę, jest w końcu Honda Civic R3
Dotąd startowała tylko w IRC i słabo jej szło, m.in. awaria w pierwszym starcie.
Suzuki raczej baty dostaja... Duval dobrze dobrze... od jutra sledzimy rajd prawie sie rozchorowalem wiec w domku przy komputerze wyniki live i hitowo. Zawsze czekam na rozpoczecie sezonu z utesknieniem i nadzieja ze bedzie cos nowego i wielkiego.
Nie nie... jezeli Duval nie pogoni Loeba na asfaltach to w tym roku nikt tego nie zrobi, w tamtym roku skutecznie na Dojczlandzie przez dlugi czas ładował Loeba Xsara w starszej spec niz fabryczne C4... naprawde licze na niego, kwestia trzymania cisnienia a Francois zawsze mial z tym klopoty.
Ok to jestesmy w polowie drugiego etapu... i co? i nic... stara bieda... ten sezon stanie pod znakiem dominacji Loeba... z calym szacunkiem dla reszty stawki ale jesli uda im sie wygrac powiedzmy 3-4 rajdy w Super Sebem to jest max co w tym momencie potrafia. Citroeny... Hirvonen i dlugo dlugo nic...
link do wynikow -> http://www.ewrc-results.c...ategory=&group=