auto: BMW Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Gru 2005 Skąd: Kraina Grzybów
Wysłany: Czw 13 Kwi, 2006 Na czym jezdzicie?
Czy zwracacie uwage gdzie tankujecie?
Jakie paliwo zalewacie do swoich hothatchów?
Czy tankujecie zwykle paliwo czy wzbogacane...
Co sadzicie na temat jakosci paliwa w naszych stacjach?
Osobiście uważam że paliwo u nas jest bardzo słabej jakości.
auto: XR2
silnik:: Kent 1.6
moc: nie wiadomokm Pomógł: 26 razy Dołączył: 11 Sty 2006 Skąd: Katowice
Wysłany: Czw 13 Kwi, 2006
Fiesta coprawda stoi ale wcześniej to laliśy do niej przewaznie v-powera a czasami racinga pomijając czy on coś tam faktycznie daje czy nie to jakoś byłem bardziej przekonany do jego jakości
auto: BMW Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Gru 2005 Skąd: Kraina Grzybów
Z tego co sie dowiedziałem dobrze jest wyjezdzic pareset kilometrów na racingu - bardzo ladnie oczyszcza silnik z syfu z rodzimych rafinerii. W sumie to samo mozna uzyskac na etanolu
auto: Peugeot
silnik:: 208 GTi
moc: podobno 230km Pomógł: 98 razy Dołączył: 05 Gru 2005 Skąd: zadupie
Z wzbogacanych paliw to:
BP Ultimate - praktycznie po przejechaniku kilkudziesięciu kilosów i wypaleni resztek słabego paliwa z układu odczuwam lepszą reakcję na gaz i cichszą prace
V-power 95 - nie widze róznicy
V-power 99 - także żadnej róznicy nie ma
Na codzień 95 na Shellu
_________________ when the flag drops the bullshit stops
auto: -
silnik:: 0.0
moc: 000km Pomógł: 38 razy Dołączył: 20 Gru 2005 Skąd: z polecenia
ja zawsze leje jakies 95 w CH, w sumie nie zwracam uwagi na stacje. Wydaje mi sie ze moj stary silinik ktory jeszcze jest na serii nie odczul by nic lejac n.p. 98.
miłosz [Usunięty]
ja leje najzwyklejszą na świecie 95. Unikam tylko syfnych stacji. Więc zwykle shell, albo statoil, ewentualnie JET.
Mam już trochę kilometrów zrobionych i jakoś samochód żyje. A w bajki o lepszych osiągach nie wierzę. Przepraszam...
ja zawsze leje jakies 95 w CH, w sumie nie zwracam uwagi na stacje. Wydaje mi sie ze moj stary silinik ktory jeszcze jest na serii nie odczul by nic lejac n.p. 98.
chocby nawet to tam u Was zwykla 95 to jak u nas V-power racing
ja na codzien tankuje zawsze na BP lub Shel
od czasu do czasu V-power- czuje lekka roznice w kulturze pracy silnika i reakcji na dodanie gazu
l