auto: Saxo VTS
silnik:: TU5J4
moc: 118km Pomógł: 34 razy Dołączył: 20 Sty 2008 Skąd: Górki Małe
Wysłany: Śro 10 Gru, 2008 homologacja do 106 rallye
Witam mam pytanko:
Mam zamiar przebudować mojego rallye na N grupę... Może mi ktoś napisać jak się do tego zabrać wiem że do każdego samochodu jest tzw homologacja która szczegółowo opisuje co można a czego nie.. gdzie to można załatwić ??? Prosiłbym o konkretne odpowiedzi...
Homologację możesz zakupić w FIA (można zamówić przez PZM-ot) lub co myślę będzie prostsze pożyczyć od kogoś kto takie auto budował i skserować. Budowa eNki to prostsza sprawa niż zbudowanie A-grupy, aczkolwiek trzeba dokładnie przeczytać homologację co wolno, a czego nie, jaka ma być minimalna waga, najmniejsza wysokość zawieszenia, itp. Życzę powodzenia w budowie.
auto: 106 ITB, ///M3
silnik:: 1.6 8V
moc: 146++, 343km Pomógł: 80 razy Dołączył: 09 Kwi 2006 Skąd: ze wsi
Wysłany: Czw 11 Gru, 2008
SBE to bedzin ale mieszkam w krakowie... tylko auto na takich blachach.
zalacznik J to ze strony PZM sobie sciagnij aktualny. w nim masz ujete
wszystko to co nie jest opisane w homologacji. w zasadzie majac te 2
ksiegi masz informacje o wszystkim co mozesz zrobic w aucie. jak cos
nie jest opisane znaczy ze jest nie dozwolone.
auto: Renault Clio
silnik:: F4R 738
moc: 188km Pomógł: 132 razy Dołączył: 13 Mar 2008 Skąd: Będzin
Wysłany: Czw 11 Gru, 2008
Jaco: Zamierzasz sam budować czy oddać do kogoś auto? i Jakie ma być przeznaczenie, chcesz coś jechać poważnego np GSMP lub PZM czy tylko sprinty KJSy.
Jeśli coś poważnego potem to homologację potrzebujesz niestety orginał, który sprzedaje PZM (co i tak jest kopią ale z pieczątkami PZM - Absurd) i trzeba wywalić na to 200zł
Piotrek, bez problemu przygotuje Ci auto karoseryjnie, zawieszeniowo, skrzynie, oraz wyważy cały silnik. Ceny zależne np od tego czy karoserię przywieziesz gołą czy trzeba rozbierać wszystko itd. Jak coś to śmiało dzwoń do niego, numer masz na jego stronce.