Wysłany: Czw 07 Maj, 2009 [KJS] Warsaw Rally - IV el. RSMPPC 17.05.2009
Z A P R O S Z E N I E
Automobilklub Centrum serdecznie zaprasza wszystkich kierowców, amatorów jak i zawodników licencjonowanych (w klasie Gość), do udziału w KJS, który rozegrany zostanie na terenie Warszawy w dniu 17 maja br.:
"WARSAW RALLY"
III RUNDĘ MISTRZOSTW POLSKIEGO ZWIĄZKU MOTOROWEGO OKRĘGU ŁÓDZKIEGO
IV RUNDĘ SAMOCHODOWYCH MISTRZOSTW PUCHARU POLSKI CENTRALNEJ
Trasa imprezy o długości ok. 60 km, składać się będzie z 2 sekcji, na której dzięki uprzejmości Właścicieli obiektów zamkniętych, w 4 lokalizacjach rozegranych zostanie 11 prób, charakteryzujących się ciekawie ułożona trasą tp "os" o zróżnicowanej konfiguracji, bardzo czytelnej nawigacji, szybkich, zarazem technicznych i bezpiecznych, dających pełna satysfakcje z udziału. Wszystkie próby mają trwałe podłoże, asfalt, beton, częściowo zanieczyszczony po okresie zimy o max. dopuszczalnych długościach, w tym jedna zgodnie z nowymi przepisami o dł. 2km.
Dla Zwycięzców puchary, przewidujemy również nagrody rzeczowe.
Tradycyjnie dla wszystkich, na trasie imprezy profesjonalny catering, będzie serwował zarówno dania jak i napoje w promocyjnyc cenach.
Nie przegap takiej okazji, Zgłoś swój udział i wystartuj w imprezie jaka nie często się zdarza, która daje tyle satysfakcji z jazdy.
Fotograf ze mnie żaden, ale wrzucam parę fotek z Kajtka.
Niestety załogi z Płocka nie miały dziś szczęścia...
Cienias na drugiej próbie wykonał lot z górki na maskę
W 205 po trzeciej próbie na dojazdówce odkręciła się jakaś śruba od skrzyni i auto przestało jechać
auto: Clio I,
silnik:: 2.0
moc: 260,km Pomógł: 40 razy Dołączył: 08 Cze 2006 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon 18 Maj, 2009
gratuluje ostatecznego wyniku, szkoda ze nie wiedzialem ze wczoraj jezdzicie
Marcel [Usunięty]
Więc może ze 2 słowa
1. KJS ŚWIETNY!!!! najlepszy w Warszawie jaki jechałem!!! SL10/11 blisko 2km ze zmiennymi warunkami "drogowymi"
2.
a) Pilot - 1 czy 2 sie pogubił, ale daliśmy rade Pewnie i Głośno wszystko do mnie docierało co dawało mi powera
b) samochód - 1 raz przygotowani w 95% pojechaliśmy i w zasadzie poza tylnymi oponami reszta na 5+. r888 RERELACACJA .... na 2-3 pierwszych SL'ach musiałem się z nimi oswoić, ale poźniej wystarczy popatrzeć na czasy
c) do siebie mam troche pretensji .... po pierwsze ta ostatnia meta stop przepałowana i +5sek przez co straciliśmy 2 w klasie .... po drugie na SL1,5,9 nie miałem pomysłu na P4 i wydaje mi sie ze przez to tez sporo straciliśmy swobodnie mozna było ogolnie zajać 1 miejsce w klasie i conajniej 5-6 w generalce (gdyby nie te 5sek to do 1 załogi w klasie 4 stracilibysmy 0,02sek!!!)
ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem tak jest 3 w klasie na chyba 12 aut (wszystkie w zasadzie 2x tyle mocy co my ) i 13 w generalce na blisko 70 startujacych tuż za klasa OPEN .... jest dobrze a moglo być jeszcze lepiej
auto: Clio Williams
silnik:: F7R
moc: 154km Pomógł: 23 razy Dołączył: 21 Sty 2008 Skąd: Kraków
naprawdę fajne trasy. gdyby jeszcze gdzieniegdzie było równiej to można powiedzieć miodne kjs macie z onboardów wygląda bardzo szybko i praktycznie bezbłędnie. jakimi prędkościami tam jeździcie?
I kurwa jeszcze jedno. Gdzie do cholery są jacyś kibice? Oprócz dzika i może jeszcze czterech osób nikogo nie było. tak jest zawsze? dodam, że w Krk przychodzi kilka set osób na takie zawody, a na śląsku to już w ogóle tłumy!
w wawie ogladaja wyscigi ze swiatel do swiatel... zabieram sie za ogladanie
Marcel [Usunięty]
fydi błedów troszkę było, ale minimalnych spowodowanych poznawaniem się z r888 i nie mogłem ugryźć jednego z zakrętów ale tak poza tym po SL3 wszystko w zasadzie już było bardzo popawnie ....
faktycznie mało kibiców dopiero na SL10/11 było więcej osob, ale qbus idealnie to ujął zapomniał tylko napisać na Cargo lub Spalarni
auto: Cupra
silnik:: 2.0t
moc: 300km Pomógł: 14 razy Dołączył: 08 Maj 2009 Skąd: WZ
Szczerze mówiąc to próby nie były za bardzo kajotesowe... długością i stopniem zaawansowania podchodziły bardziej pod 3 ligę.
Organizacja totalnie z dupy- kolega wypadł z trasy, a organizator zainteresował się tą sprawą dopiero po zakończeniu kajtka (wcześniej spytał tylko czy nie tarasuje trasy...).
1. na start dotarłem po 10 - znaczy się po kolosie na uczelni
2. auto za niskie
3. auto zbyt nowe (chociaż 350z brało udział )
4. wolę kibicować
5, brak kasku, szelek, klatki itd
6. brak umiejętności kierownika STrzały
Szczerze mówiąc wolę kibicować chłopakom z PGR- w końcu kiedyś startował razem z nimi
ps. Marcel, gratuluję wyniku- bardzo ładna jazda !!
Marcel [Usunięty]
Wysłany: Wto 19 Maj, 2009
Cartoon napisał/a:
Organizacja totalnie z dupy- kolega wypadł z trasy, a organizator zainteresował się tą sprawą dopiero po zakończeniu kajtka (wcześniej spytał tylko czy nie tarasuje trasy...).
tutaj sie z toba zupelnie nie zgodze .... auto zostało zepchniete na bok i moza je było zabrac po skończeniu prób przez wszystkich .... pomyśl jakie by było opoźnienie gdybyśmy czekali jak go zabiorą .... zawsze tak jest u nas