Poszukuje jakiegoś magika, blacharza. Musze się dowiedzieć czy jest możliwe wyprostowanie metalowych zderzaków tak aby uzyskać odpowiedni luk. Jakoś miałem nadzieje, ze sprawa zderzaków będzie prostsza ale w jednym zakładzie mi powiedzieli ze nic się nie da zrobić. Dlatego potrzebuje drugiej opinii i poszukuje kogoś kompetentnego. Będę wdzięczny za jakiś namiar.
_________________ STICAR.pl - Grafika samochodowa
"I couldn't repair my brakes so i made my horn louder"
Adam, masz już zderzaki nowe czy będziesz dopasowywał od innego samochodu??
Obawiam się, że to może być duży problem. Kształty na przykład zderzaków nie osiąga się/osiągało się przez ich wyginania a raczej przez ich 'prasowanie' w odpowiedniej formie...
Ale oczywiście obym sięmylił...
_________________ "...i w tym momencie nawigacja mówi mi : "ZRÓB ALTONENA", no to bach rekaw..." cytat dr. prof. CHRZANKA - santo subito!!!!
auto: Civic / Copen
silnik:: b16a
moc: 167 KMkm Pomógł: 2 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Skąd: Warsaw city
Wysłany: Śro 03 Cze, 2009
Mam wypolerowane zderzaki od garbusa z 52 roku z dosc cienkiej blachy. Co do prasowania masz calkowita racje ze to sie tak wlasnie robi. No ale wkoncu to blacha wiec moze da sie cos zrobic
ŁukaszS3 Mam wykształcenie jak prezydent mistrz jebaka
auto: EVO V
silnik:: 4G63
moc: 334km Pomógł: 16 razy Dołączył: 20 Lut 2009 Skąd: Ustroń
Wysłany: Śro 03 Cze, 2009
możesz wkleić foto jak wygląda ten zderzak do naprawy? Może coś uda mi się wymyślić
_________________ "Najważniejsze to ecu ktore leje paliwo i wali iskrą a nie zastanawia się czy misiom na biegunie nie bedzie za ciepło " by eM
Wysłany: Czw 04 Cze, 2009
Okej mam foty. Problem polega na tym ze zderzaki odstaja poniewaz sa inaczej wytloczone.
Zderzaki zostaly skrocone i w tym momencie z tylu wyglada to tak:
Jakis inny gosc tez kiedys probowal zalozyc dokladnie takie zderzaki i to sa jedyne foty jakie mam. Niestety nie widac jak przylegaja te zderzaki.
W oryginale to wyglada tak.. i Co zrobic zeby bylo podobnie (?)
Ostatnio zmieniony przez Pią 05 Cze, 2009, w całości zmieniany 1 raz
ŁukaszS3 Mam wykształcenie jak prezydent mistrz jebaka
auto: EVO V
silnik:: 4G63
moc: 334km Pomógł: 16 razy Dołączył: 20 Lut 2009 Skąd: Ustroń
Wysłany: Czw 04 Cze, 2009
Będzie problem... Na szybko do głowy przyszedł mi tylko pomysł kilka drobnych nacięć i spłaszczenie potem pospawać i znów do chromowania. Jutro popytam w pracy co da się zrobić!
_________________ "Najważniejsze to ecu ktore leje paliwo i wali iskrą a nie zastanawia się czy misiom na biegunie nie bedzie za ciepło " by eM
Mitsubishi Lancer Evolution V
Fiat 127 MkI
JIMEK [Usunięty]
Wysłany: Pią 05 Cze, 2009
linki poprawione. fajny ten maluch. co robisz z felunkiem? do takich zderzakow bym poszedl w kolpaki chromowane, felge pod nimi np biala z chromem bedzie troche jak moj speedster
i bialy pasek na oponie
Wysłany: Pią 05 Cze, 2009
saxorulez napisał/a:
JIMEK,
nowy felunek już siedzi
The Mc napisał/a:
W oryginale to wyglada tak.. i Co zrobic zeby bylo podobnie (?)
kupić orginał.. albo psłuchac Łukasza i nie zakładać takich zderzaków
Jimek narazie mam BBSy ktore mi sie podobaja, moze kiedys cos zmienimy ale narazie jest ok.
Co do takich felg co wkleiles to bardzo mi sie podobaja tylko ze ja nie znalazlem zadnych o odpowiedniej wielkosci i zdobrym rostawem srub.
Lukasz oryginal kosztuje 2tys euro..
kurde nie wiem co robic. Niech ktos mi doradzi