Wysłany: Wto 30 Mar, 2010 Tylnia belka clio sport 2 ph1 + poduszki skrzyni
Witam. Własnie zauważyłem wyciek oleju z lewego tylniego amortyzatora:/ Po konsultacji z Rabarbarem wyszło ze najbardziej sensownym rozwiązaniem będzie zakup całej tylniej belki ( w tej chwili jest od zwykłego clio - cieńsza i bez stabilizatora chyba). Szukam od kilku dni ogłoszeń na allegro itp i nigdzie nie można dostać tego dziadostwa:/ Czy ta belka była stosowana tylko w wydaniu sport 2.0 16v czy tez może była stosowana w jakimś innym, słabsyzm modelu clio? Drugie pytanie - poduszki skrzyni... są już wyrobione, więc myśle nad zmianą - przydały by się jednak jakieś mocniejsze - bo te seryjne sa podobno za miekkie i zaraz lecą - jakies sugestie gdzie takie moge zakupić? Pozro hothatchowcy;)
auto: Clio Sport ph1
silnik:: F4R 730
moc: 178km Pomógł: 11 razy Dołączył: 08 Mar 2009 Skąd: Łódź
Wysłany: Wto 30 Mar, 2010
Belki z niższych modeli nie posiadały stabilizatora, i miały bębny. Poza tym zadnych róznic konstrukcyjnych nie stwierdzono Raczej w belce nie od Sporta stabilizatora nie znajdziesz.
Poduszki z poliuretanu ogarnia GeKo walnij do niego na PW dopisze Cie do listy bo trzeba uzbierac kilka osob zanim zleci wykonanie
Dzięki za szybką odpowiedź... ziomek z tego ogłoszenia do którego dałeś mi linka ma ph2 - podejdzie do mojej wersji ?? W sprawie poduszek uderzam do Geko;)
...Własnie się dodzwoniłem do chłopa....1000zł...:/
Ostatnio zmieniony przez zajcev_28 Wto 30 Mar, 2010, w całości zmieniany 1 raz
auto: MZK KZK PKP
silnik:: zależy który
moc: jest w tobiekm Pomógł: 33 razy Dołączył: 09 Kwi 2006 Skąd: Katowice
Jezeli to jest auto ze zdjecia, to wyglada raczje jak PH3
_________________ ...
zajcev_28 [Usunięty]
Barejka - Dzięki. Chłop krzyczy tysiaka... nie wiem czy to dużo czy mało ... miło by było dopaśc w kwocie tak do 600 - 700zł ale...czy to w ogóle możliwe?:( Druga kwestia czy podejdzie do mnie...:/ szukam dalej
Strick - ph3? to jest w ogóle taka wersja?;) Mam zakodowane że moja wersja to ph1 - ph2 - wersja po lifcie ( druga sonda lambda , inne reflektory, tapicerka itd) ph3.... dla mnie kolejna wersja to już clio 3;) mylę się?:)
a czym roznia sie belke bo w 106 mkl mkll sa identyczne
auto: Renault Clio
silnik:: F4R 738
moc: 188km Pomógł: 132 razy Dołączył: 13 Mar 2008 Skąd: Będzin
gość na zdjęciach w ogłoszeniu ma ph3 ale te części u niego rotują, tylko zdjęcia wrzuca te same.
zajcev_28, masz belke ze zwykłego Clio,ona ma stabilizator ale o grubosci chyba 13mm,belka ze Sporta ph1 ma chyba 21mm,najlepiej wrzucic belke z ph3- ma staba chyba 24mm.1000pln za belke to chora cena,kilka miesiecy temu sprzedawała sie taka z ph3 za 500pln ale spoznilem sie 2h.
No ja dokładnie tak samo - zdzwoniłem się z ziomkiem który niedawno sprzedał belkę z swojego sporta za... 530zł - cały kpl z tarczami ... tak że nie ma spiny - czekamy na okazję , temat nie jest absolutnie pilny:) Amorki + poduchy + płyta pod silnik... Koleś z ogłoszenia ma ceny kosmos...