auto: -
silnik:: 0.0
moc: 000km Pomógł: 38 razy Dołączył: 20 Gru 2005 Skąd: z polecenia
Wysłany: Pon 28 Lut, 2011 FIAT Stilo 2.4 20V Abarth
W tym temacie wszystko o Stilo Abarth.
Bardzo pilnie planuje nabycie takiego samochodu.
Czytalem same pozytywy:
- niezniszczalny silnik oraz skrzynia
- tania eksploatacja
- nie drogie serwisy
- bardzo dobre osiagi
170KM przy 2.4 nie jest duzo, ale jak wiadomo po wydechu MG oraz mocnym programie od razu robi sie +200KM.
Interesuja mnie dalsze mozliwosci tjuningowe tej zadko spotykanej N-grupy oraz Wasza stycznosc z tym wyscigowym samochodem.
auto: ...bus
silnik:: jest
moc: jestkm Pomógł: 167 razy Dołączył: 03 Cze 2007 Skąd: z dupy
Wysłany: Pon 28 Lut, 2011
hehe, mistrzowski temat
Wiem, że jest z dupy, ale jako miłośnik makaronu potraktuję go poważnie
Otóż Stilo 2.4 to samochód umiarkowanie sensowny. Silnik ma sporą zaletę - pięknie brzmi (5 garów robi swoje) i jest dość trwały. 170KM w dość ciężkim kompakcie naprawdę szału nie robi. Można go zastąpić rozwojowym 2.0 20v turbo (seryjnie 220KM) z coupe turbo/lancii kappy. Skrzynia selspeed to pomyłka - psuje się, mało kto potrafi ją naprawić i działa powoli.
W wersji z manualem akuratni samochód dla bogatego Szwajcara - niespecjalnie szybki, ale dość komfortowy, ze sporym (jak na normalny furex) zapasem mocy.
na racing-oils.pl polecaja do tego silnika nastepujace produkty:
ja bym ich nie słuchał... są jak ASO K$%#y i Złodzieje...
ja bym do tego osobiście zalał
a poważnie rzecz biorąc to kilka olejów więcej można zalać znajdzie się każda inna SAE z wymaganiami tego producenta qrde chciałem coś śmiesznego odpowiedzieć ale nie wiem co
Jezdzilem Stilo w wersji 1.8 i 2.4 (nie moje, z Bielska byly do "testow") i powiem tak, ze za ta cene co byly nie kupilbym.. Prowadza sie ok - byly sztywne i nie wytrzepane, dobrze wybieraly nierownosci. Skrzynie mialy manual (ten smieszny polautomat widzialem w punto sporting ale to juz osobny temat) i wbijalo sie ok ale troche za dlugie by poczuc "szmoc" abartha. Jedyny wielki plus to elastycznosc 2.4 i dzwiek.
auto: -
silnik:: 0.0
moc: 000km Pomógł: 38 razy Dołączył: 20 Gru 2005 Skąd: z polecenia
Wysłany: Pon 28 Lut, 2011
Bart napisał/a:
W wersji z manualem akuratni samochód dla bogatego Szwajcara - niespecjalnie szybki, ale dość komfortowy, ze sporym (jak na normalny furex) zapasem mocy.
I tu wlasnie wystepuje problem:
bardzo interesuja mnie wersja selespeed.
Czytalem, ze specjalna edycja stilo "michael schumacher" zmienia biegi z predkoscia skrzyn w F1. Dlatego jednak chyba automat bedzie lepszy, z reszta w CH prawie ich nie ma w manualu.
Oprocz tego sam wyglad samochodu powala: Saxo czy 106 wygladaja przy nim jak mala kupka a r32, s3 lub rs jak obsrana krowka.
Poprostu mistrz!