auto: BMW Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Gru 2005 Skąd: Kraina Grzybów
Wysłany: Pią 27 Lip, 2012 Gdzie w pieniny?
Chcę w sierpniu wyjechać z rodzinką na tydzień gdzieś w Pieniny - planowana jest Szczawnica/okolice,
chodzi bardziej o wyjazd rodzinny niż rozrywkowy.
Bardzo proszę o porady jeśli chodzi o inne ciekawe miejsca w tym rejonie/kwatery,atrakcje,co zobaczyć - rozdam dużo pomuków (trzeba będzie je włączyć )
auto: Ducato
silnik:: 2.3
moc: 110km Pomógł: 44 razy Dołączył: 27 Mar 2011 Skąd: Wilanów 90210
Wysłany: Pią 27 Lip, 2012
Ja byłem w Krościenku mieszkaliśmy nad samym Dunajcem w czymś co przypominało wagon kolejowy. Polecam.
Z tamąd jest dobry punkt wypadowy. Nie wiele z miasteczka pamiętam bo wracalismy tylo na noc, ale jeżeli nie będzie tłumów to powinno być fajnie, bo w tatrach teraz to jest tragedia i mega oblężenie.
auto: Fiat CCS
silnik:: 1.2
moc: 85km Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Sie 2010 Skąd: Tychy
Polecam jeszcze zamki Czorsztyn i Niedzica, od jednego do drugiego można przepłynąć stateczkiem.
Jeśli chodzi o spływ Dunajcem, to wybraliśmy alternatywną opcję.
Na rynku w Krościenku wypożyczyliśmy rowery, kawałek do Szczawnicy i potem cały czas brzegiem Dunajca pokonaliśmy całą (nie męczącą) trasę.
Na końcu, już po stronie słowcakiej jest Czerwony klasztor.
W Szczawnicy też jest jakiś wyciąg krzesełkowy na Palenice.
No i widamomo, wizytówka Pienin, Trzy korony, z tym, że nawet po sezonie była mega kolejka na szczyt.
auto: stara beta
silnik:: ...
moc: 280km Pomógł: 63 razy Dołączył: 29 Mar 2006 Skąd: olkusz
- lody na "rynku" w kroscienku
- czorsztyn & nidzica
- splyw dunajcem
- palenica
- wąwóz homole
- trzy korony
duzo fajnych gorek jest w okolicy, ale nie wiem czy z młodzianami bedzie Wam sie chcialo wspinać
co do kwatery to nie pomoge, bo zawsze spałem tam w warunkach ekstremalnych, pole namiotowe, kwatera za piataka itd
- lody na "rynku" w kroscienku
- czorsztyn & nidzica
- splyw dunajcem
- palenica
- wąwóz homole
- trzy korony
duzo fajnych gorek jest w okolicy, ale nie wiem czy z młodzianami bedzie Wam sie chcialo wspinać
co do kwatery to nie pomoge, bo zawsze spałem tam w warunkach ekstremalnych, pole namiotowe, kwatera za piataka itd
Wąwóz homole to Macius będzie ominął dalekim łukiem