auto: sej
silnik:: 1.1
moc: 40kwkm Pomógł: 5 razy Dołączył: 21 Lut 2008 Skąd: z Gdańska
Wysłany: Sob 08 Wrz, 2012
Miałem na jeździe testowej koleosa z jakimś takim podobnym silnikiem i 150 i 180 jedzie tak samo wolno 180 ma dpf a 150 nie. Pozatym spoko przez jakieś 500km
_________________ W trosce o najlepszą jakość naszych usług informujemy że nad rozwiązaniem pańskiego problemu pracują nasi najlepsi specjaliści..
auto: ...bus
silnik:: jest
moc: jestkm Pomógł: 167 razy Dołączył: 03 Cze 2007 Skąd: z dupy
Kumpel miał od nowości Lagunę 3 kombi 2.0d 150KM, zrobił bez większych problemów jakieś 100 tysięcy km, po czym samochód przejęli jego rodzice i jeżdżą zadowoleni do dziś. Z tego co pamiętam dolewał czasem olej (ale nogę ma raczej ciężkawą), poza tym bez większych problemów.
Parę razy jeździłem tym samochodem - bez szału i bez większych zastrzeżeń - przyzwoite, nudne kombi klasy średniej z dość żwawym dieslem.
Jeśli 2.0d 150KM to jednostka M9R, ta sama która jest montowana w Qashqai'u to dla mnie ten silnik jest genialny, przyspiesza w całym zakresie obrotomierza i charakterystyką nie chu.a nie pasuje do diesla
I jest to raczej bezawaryjna jednostka, jedynie po jakimś czasie trzeba przeczyścić diagnostycznie DPF'a, ale nowy w razie czego jest w kosztach <1k zł
auto: Golf 7R Variant
silnik:: 2.0T
moc: 300km Pomógł: 1 raz Dołączył: 09 Mar 2008 Skąd: Wrocław
Ten niby kolo 180 koni ma.
Tato mam propozycje 2010rok za około 60tys brutto, dlatego pytam czy to warte wogle uwagi czy rozglądać się za czymś innym. Przebieg około 60tys km.
_________________ www.interren.pl
Transport to usługa, nie przysługa.
Transport,spedycja krajowa i międzynarodowa
Tato mam propozycje 2010rok za około 60tys brutto, dlatego pytam czy to warte wogle uwagi czy rozglądać się za czymś innym. Przebieg około 60tys km.
Jest to raczej ten sam, w Xtrailu ten silnik ma dwie moce, 150KM i w okolicach właśnie 180KM. Jak na diesla to bardzo udana konstrukcja.
wolałbym superba... serio, pod każdym względem lepsza taka skodzina
albo paska, za taką kasę można już poszukać
ale lagunę?
wolałbym superba... serio, pod każdym względem lepsza taka skodzina
albo paska, za taką kasę można już poszukać
ale lagunę?
auto: sej
silnik:: 1.1
moc: 40kwkm Pomógł: 5 razy Dołączył: 21 Lut 2008 Skąd: z Gdańska
Wysłany: Nie 09 Wrz, 2012
SUPERB imo koszmar juz pisalem o tym. Nie skręca, jest za niski kazdy kraweznik jebs, a najwiekszy obciach w zime bo wszedzie wisialem ico chwila mnie ktos pchal. Dziwne jest tez ze wskaznik poziomu paliwa ni huja nie jest odniesiony do komputera spalania. Paliwo znika szybko dramatycznie a na kompie 6 2.0 tdi
Zrobiłem tym jakieś 3tyś i zamieniłem na megane w firmie,
Już pomijam fakt że w wersji jakiejś tam średniej materiały w środku plastik, brak tempomatu, czy sterowania radiem w kier. Moje c5 dupe bardziej urywa
No i pytanie na huj komu tyle miejsca z tyłu?
_________________ W trosce o najlepszą jakość naszych usług informujemy że nad rozwiązaniem pańskiego problemu pracują nasi najlepsi specjaliści..
to racja kombi już jest ok.. tylko jeszcze te malutkie kółeczka jak w golfie;]
Minusem jest jeszcze tłukące się i głośne zawieszenie, za to środek jak na auto w tej cenie naprawdę fajny, do tego z 2,0t i dsg naprawdę sprawnie się porusza;] ale mimo wszystko jednak kupując uzywkę wolałbym Lagunę, przy zakupie salonowym już raczej nie