auto: w planach
silnik:: 3.8...
moc: dużokm Pomógł: 5 razy Dołączył: 05 Sie 2009 Skąd: Waw/Chełm
Wysłany: Pią 26 Paź, 2012 Firma kurierska Warszawa
Potrzebuje wysłać 4szt felg z oponami do Pozen.
No i nie wiedziałem, że to karew taki problem w XXI wieku
nie chcą brać przesyłki bo nie mam podpisanej z nimi umowy, albo żle zapakowane bo powinno być w kartonach, czy będą nadawać 4 paczki i za przesyłkę 300zł!!!
No poj.ebało chyba toważystwo
No to moje pytanie czy ktoś poleci kogoś co to nie będzie robił problema i za rozsądna kase.
Albo ma umowe z firma kurierską i weźmie to na siebie lub też leci do pyrlandii i zabierze ładuneczek "czterech 18" na poklad oczywiście niec za darmo
auto: Ford TBird
silnik:: 3,8 V6
moc: 230km Pomógł: 4 razy Dołączył: 18 Mar 2011 Skąd: Lodz
Wysłany: Pią 26 Paź, 2012
kup palete za 24 zl i rolke "streczu" - DHL ci to wezmie bez problemu... pralke wysylalem przez pol polski bez zajakniecia... zadzwon i sie dowiedz... moim zdaniem no issue
Edit - Sorry... koorde rzeczywiscie
paleta 100x80x120 (tak plus minus) = Suma brutto: 395.94 zł
pocztex to ch...
za przesyłkę takiej kurierskiej tekturowej koperty zgarnęli 29pln, po czym zostawili mi awizo w skrzynce i musiałem dymać na pocztę jak po zwykły polecony
nie raczyli nawet zadzwonić, czy jestem w domu, czy nie
auto: brak
silnik:: brak
moc: brakkm
wysylajtaniej.pl.
Zamów kuriera najlepiej UPS, felgi zapakuj po 2 szt, radze jakoś zabezpieczyć ranty bo rożnie to może później wyglądać. Ja wpisuje ze będą 2 paczki po ok 10 kg i wychodzi mało nic później nie robią, ze waga sie rożni;P bo wysyłaj taniej ma z nimi taka umowę ze musza brać a czy to jest 10 czy 30 kg i tak płaca tyle samo;)
trochę przekręt ale zawsze idzie;) mimo to zabezpieczenie felg i rantów to podstawa żebyś później nie miał kwadratów. Kiedys wyslalem u nich 4 opony jako kopertę;)
za 2 paczki i jezeli piszesz ze dwie waza razem 20kg nie powinieneś zapłacić więcej jak 40 parę zl.
Podstawa zabezpieczenie paczek i ubezpieczenie.
Pozdr.
auto: w planach
silnik:: 3.8...
moc: dużokm Pomógł: 5 razy Dołączył: 05 Sie 2009 Skąd: Waw/Chełm
Panowie dzięki za propozycje
DHL i pocztex to masakra jakaś!!! Pierwszy tylko paleta i wychodzi wlasnie 4stówki a drugi poprostu tego nie zabierze
UPS tylko jak ma z nimi umowę itd.
Problem to wlaśnie waga bo koło waży ok 23-25kg i nikt nie przyjmie w nawet dwie paczki bo nie może przekroczyć 30kg!.
Dobra dzwoniłem do GLS i powinni przyjąć na 4 paczki po 40zeta czyli 160 za komplet.
auto: Renault Clio
silnik:: F4R 738
moc: 188km Pomógł: 132 razy Dołączył: 13 Mar 2008 Skąd: Będzin
musiałbym Ci wystawic list przewozowy ode mnie z programu i podesłać mailem druknąłbyś sobie. ale spróbuj też superpaczką też wysyłam czasami.
Superpaczka 2 oddzielne paczki po 18zl i powiino dac rade. na stronie jest przelicznik i będziesz od razu wiedzial ile zapłacisz, tak trzeba kombinować z wymiarami paczki aby nie przekroczyć wagi gabarytowej. Przy paczce 2x2felgi spokojnie da radę. I to chyba najtaniej. Nie zapomnij tylko dokupić ubezpieczenia.