auto: stara beta
silnik:: ...
moc: 280km Pomógł: 63 razy Dołączył: 29 Mar 2006 Skąd: olkusz
Wysłany: Pią 14 Gru, 2012 Stolik z silnika
jol:-)
nie mam co wieczorami robić i pomyślałem że zmontowałbym sobie stolik z silnika, ma ktoś jakiekolwiek doświadczenie w tej materii?
celuje w jakieś v6, może zna ktoś miejscowy ( śląsk, małopolska, bytom) szrot , złom gdzie kupilbym uszkodzony silnik?
auto: Renault Clio
silnik:: F4R 738
moc: 188km Pomógł: 132 razy Dołączył: 13 Mar 2008 Skąd: Będzin
Wysłany: Pią 14 Gru, 2012
Do montowania to tu za wiele nie ma
Silnik, do piachu, do chromu lub malowania proszkowego, szyba hartowana 6 lub 8 i po temacie.
Cylindy można poflokować co by się butelki nie obtłukiwały
Też miałem taki pomysł zeby zrobic to w robocie,znalazłem tam nawet jakies dizlowskie v6,z jakiejs maszyny, tylko ze wielkie cholerstwo,kolejny problem to transport do PL
auto: Ducato
silnik:: 2.3
moc: 110km Pomógł: 44 razy Dołączył: 27 Mar 2011 Skąd: Wilanów 90210
Wysłany: Pią 14 Gru, 2012 Re: Stolik z silnika
michool_vt napisał/a:
jol:-)
nie mam co wieczorami robić i pomyślałem że zmontowałbym sobie stolik z silnika, ma ktoś jakiekolwiek doświadczenie w tej materii?
celuje w jakieś v6, może zna ktoś miejscowy ( śląsk, małopolska, bytom) szrot , złom gdzie kupilbym uszkodzony silnik?
Dzwoń po złomowiskach/auto kasacjach, oni trzymają graty czasami miesiącami zaim na pociąg załadują. Musisz się też zdecydować czy chcesz żeliwo czy aluminium Ja bym obejrzał kilka rożnych, nie brał pierwszego lepszego, bo niektóre wyglądają jak kupa. Aluminiowe będą też tulejowane więc będzie to widać.
Możesz też użyć r6-stki z bmw, to dość tani towar, wyjdzie z tego długi stolik
auto: Ducato
silnik:: 2.3
moc: 110km Pomógł: 44 razy Dołączył: 27 Mar 2011 Skąd: Wilanów 90210
wasq napisał/a:
jak blok z alu to trzeba szkielkowac bo piasek bedzie za ostry
poztym alu mizna wypolerowac i machnac bezbarwnynm
Nie wiem czy jest inna metoda polerki niż ręczna, ale jeżeli nie ma, to polerowanie takiego bloku ze wszystkimi przetłoczniami odlawniczymi tej zimy się raczej nie zakończy.
Chyba że by zaprzęgnąć dremela z cienką filcową nasadką
auto: rs
silnik:: benz
moc: miljonkm Pomógł: 10 razy Dołączył: 15 Kwi 2012 Skąd: kk
ja już miałem mieć z v10 tdi blok , ale niestety klient sobie zażyczył resztki swojej padliny i nie zostawił nam tego bloku, więc wizja stolika z v10 nie siadła ( z resztą wizja tak wielkiego i ciężkiego stolika mnie przerażała i nie daj bóg zayebać małym palcem w ten stolik )
Ostatnio zmieniony przez karoluPL Pią 14 Gru, 2012, w całości zmieniany 1 raz