auto: kilka
silnik:: dużo
moc: łącznie z 1000km Pomógł: 18 razy Dołączył: 23 Sie 2010 Skąd: Wawa - Ursus
Wysłany: Czw 03 Sty, 2013 Szkoda całkowita z OC
Niestety zatrzymałem się na drzewie Focusem (a raczej zostałem na nie zepchnięty).
Prawdopodobnie będzie szkoda całkowita z OC sprawcy. Jakie są Wasze doświadczenia z takimi tematami?
Jak to załatwić by wypłacili jak najwięcej?
W listopadzie auto do AC wycenione mi było na 19200. Ile jestem realnie otrzymać w przypadku szkody całkowitej itp?
Ubezpieczyciel to (chyba na szczęście) PZU.
_________________ www.swiatMINI.pl
Niezależny Serwis Samochodów MINI
auto: Brak
silnik:: Triumph
moc: 125km Pomógł: 36 razy Dołączył: 07 Gru 2007 Skąd: Wawa
Wysłany: Czw 03 Sty, 2013
ST realnie na allegro max 13 pln
Ale to za dobry egzemplarz..
A sprawa wygląda tak, że żeczoznawca ci wyceni auto po kwocie raczej mocno zaniżonej. Następnie wystawią wrak na wewnętrzną aukcję. Jak ktoś łyknie to dostajesz kasę z pzu pomniejszoną o kwotę za jaką ktoś wylicytował wrak. A od kupca wraku resztę
_________________ 658,94:1 - nezoP
Ostatnio zmieniony przez rasta Czw 03 Sty, 2013, w całości zmieniany 1 raz
auto: Rallye/VelSatis
silnik:: 1.6 16V/3.0 Dci
moc: brak/177km Pomógł: 10 razy Dołączył: 05 Wrz 2011 Skąd: Warszawa
aby jak najwięcej Ci wypłacili to wrak musi być jak najmniej wart, ale uszkodzenia pomniejszające wartość muszą mieć związek ze szkodą. za wszystkie uszkodzenia sprzed wypadku będą obniżali wartość pojazdu przed wypadkiem, będą mierzyć grubość powłoki lakierniczej, sprawdzać zarysowania i wgniecenia nie związane z wypadkiem, u mnie mierzyli grubość bieżnika i sprawdzali DOT opon. Jeżeli auto było w coś doposażone i masz na to FV przedstaw im aby podnieść wartość wyjściową pojazdu.
auto: kilka
silnik:: dużo
moc: łącznie z 1000km Pomógł: 18 razy Dołączył: 23 Sie 2010 Skąd: Wawa - Ursus
Mrozu napisał/a:
za auto zastępcze ubezpieczyciel płaci tylko do momentu w którym poinformuje Cie o szkodzie całkowitej
Z wypożyczalnią podpisałem umowę że do dnia wypłaty - to ich problem i sami go rozwiązują - mnie w kwestii zastępczaka nie interesuje totalnie nic, nawet jakby z nie wiadomo jakich względów odmówili mi wypłaty ubezpieczenia itp.
_________________ www.swiatMINI.pl
Niezależny Serwis Samochodów MINI
auto: Clio
silnik:: znów jest
moc: ponad stokm Pomógł: 15 razy Dołączył: 07 Kwi 2011 Skąd: WWa
Kuner napisał/a:
Mrozu napisał/a:
za auto zastępcze ubezpieczyciel płaci tylko do momentu w którym poinformuje Cie o szkodzie całkowitej
Z wypożyczalnią podpisałem umowę że do dnia wypłaty - to ich problem i sami go rozwiązują - mnie w kwestii zastępczaka nie interesuje totalnie nic, nawet jakby z nie wiadomo jakich względów odmówili mi wypłaty ubezpieczenia itp.
do momentu przelewu na Twoje konto więc jak przeleją 5 tys. to już musisz oddać pomimo, że uważasz, że to wałek i się odwołujesz.
jak Muzykant robił całkę dwa razy to wal do niego, ja robiłem raz i byłem w plecy
z jakiej wypożyczalni wziąłeś zastępczaka?