auto: w planach
silnik:: 3.8...
moc: dużokm Pomógł: 5 razy Dołączył: 05 Sie 2009 Skąd: Waw/Chełm
Wysłany: Pon 14 Sty, 2013 AwariaGolfer V GTI-potrzebny mechanior
Potrzebuje obeznanego w tych silnikach mechanika z wawy lub okolic.
Auto brata stoi w warsztacie już ponad miecha i nie mogą stwierdzić co mu dolega
Miała być dwu masa,ale podobno jest ok i czepili się silnika.
Wymienili turbine, przepustnice i jeszcze kilka dupereli i stwierdzili,że ...silnik na śmietnik.
Oczywiście nie są wstanie sprecyzować usterki (określili jako "uszkodzenia układu korbowo-tłokowego" ) i zalecili wymianę silnika.
Zaproponowali drugi motor nie wiadomo w jakim stanie z przekładką za 10tysi a to cena z dupy (za goły motor!!!)
Moje pytanie gdzie tu podbić do człowieka co profi oceni co jest nie tak i ogarnie temat nawet jak faktycznie będzie trzeba nabyć drugi motor.
auto: Clio Sport
silnik:: 2.0
moc: 201km Pomógł: 53 razy Dołączył: 10 Sty 2006 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon 14 Sty, 2013
itr 911 napisał/a:
to słychać taki pisk, zgrzytanie.
wciągneło kurczaka
w niemieckich furakach specjalizuje się tez warsztat na okeciu/wlochach = Pitt z pewnoscia udzieli sie w temacie jak tylko go zobaczy. mozesz od razu do niego napisac PW
_________________ Niech się dzieje wola nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba.
auto: w planach
silnik:: 3.8...
moc: dużokm Pomógł: 5 razy Dołączył: 05 Sie 2009 Skąd: Waw/Chełm
Jakarti napisał/a:
itr 911 napisał/a:
to słychać taki pisk, zgrzytanie.
wciągneło kurczaka
w niemieckich furakach specjalizuje się tez warsztat na okeciu/wlochach = Pitt z pewnoscia udzieli sie w temacie jak tylko go zobaczy. mozesz od razu do niego napisac PW
ale nie słychać strzałów
No co mam powiedzieć? Nie pracuje prawidłowo i tyle.
Pewnie bez rozebrania się nie obejdzie bo na słuch to można pogdybać.
auto: Xsara VTS
silnik:: XU10J4RS
moc: 167km Pomógł: 3 razy Dołączył: 07 Maj 2012 Skąd: Warszawa
Sporo dobrego słyszałem o http://www.dobrucki.com.pl/ ale nikt z opiniujących nie robił tam naprawy silnika. Może zanim się targnie lawetę do Łodzi warto sprawdzić.
_________________ Understeer is a crime (C) Colin McRae