Kumpel miał wypadek swoim Legacy 2002/2003, jest ubezpieczony w Interrisk, czy jak im tam. Ma wielki problem z odszkodowaniem (miał AC), ubezpieczyciel mocno zaniża oszkodowanie, auto od 2 msc wciąż w warsztacie.
Auto serwisuje w znanym i polecanym serwisie w Józefowie pod Wawą.
Potrzebuje kosztorysu z ASO, Adamski z Łomianek odmówił, bo ma układ z Interrisk.
Czy ma ktoś z szanownych kolegów kontakt z Subaru, aby pomóc zdobyć kosztorys?
Oczywiście nie za darmo, wiadomo - wszystko kosztuje.
Jakby, gdyby, ktoś to poproszę o info.
Pozdr.
_________________ Filozof, Biegacz, Fotograf, Egoista, Cham, Prostak i Humanista
Walle, no jest Adamski ... czy kolega pytał u Kopera, Dawoja, Dukieriwcza albo Nivette'a?
auto stoi w niezależnym serwisie, nie jeździ, więc raczej chyba potrzeba znajomości, aby zdobyć kosztorys samochodu, który serwisuje inny, w dodatku niezależny warsztat....
Co do ubezpieczyciela, pierwsze słyszę, nigdy z nim nie miałem nic wspólnego i zapewne bym tam nie ubezpieczył....
_________________ Filozof, Biegacz, Fotograf, Egoista, Cham, Prostak i Humanista
auto: yaris TS
silnik:: 1NZ-FE
moc: nykm Pomógł: 36 razy Dołączył: 16 Maj 2010 Skąd: Katowice
Wysłany: Pon 04 Lut, 2013
Miałem z nimi do czynienia, nissana odstawiałem do aso po obcierce i zero problemów (z AC).
Nie licząc listu po miesiącu, ze nie dostanę odszkodowania, bo coś tam nie dosłałem. Gość z aso powiedział jednak żebym wywalił do kosza te ich pisemko
spisz sobie części jakie są uszkodzone i jedz do ASO na wycenę części, zrobią to za darmo, przeważnie dopiero wycena robocizny jest płatna, później piszesz odwołanie załączając wycenę i już masz dobrą podkładkę
skoro Jarek w Jozefowie nie ma dobrego ukladu w ubezpieczycielami to czemu nie zawieziecie auta do tego Adamskiego z Lomianek czy innego polecanego przez Interrisk do zrobienia bezgotowkowo? Albo takiego serwisu ktory do pewnej kwoty robi wogole samowycene, bo ma taka umowe z ubezpieczyczalnia.
Chyba ze chodzi o to zeby zgarnac kwote wg. wyceny ASO, naprawic u Jarka za pol ceny a reszte schowac. Ale to troche traci oszustwem.
skoro Jarek w Jozefowie nie ma dobrego ukladu w ubezpieczycielami to czemu nie zawieziecie auta do tego Adamskiego z Lomianek czy innego polecanego przez Interrisk do zrobienia bezgotowkowo? Albo takiego serwisu ktory do pewnej kwoty robi wogole samowycene, bo ma taka umowe z ubezpieczyczalnia.
Chyba ze chodzi o to zeby zgarnac kwote wg. wyceny ASO, naprawic u Jarka za pol ceny a reszte schowac. Ale to troche traci oszustwem.
Nie, nie chodzi o zgarnanie kaski. Chodzi o normalne naprawienie auta.
pcs - taki też sposób doradziłem - będziemy dzwonić do Adamskiego i tak próbować, też moim zdaniem to najlepszy sposób.
zwykle zreszta przy rozliczeniu bezgotowkowym mozna cos wyprosic np. pomalowanie wczesniej zarysowanego zderzaka.
Ja naprawialem Forestera z OC sprawcy w ASO Peugeot w Rembertowie, maja wielka blacharnio lakiernie, dobre uklady z ubezpieczycielami, daja zastepczy w gratisie wiec robia szybko.