Nie chodzi o bycie gorszym czy lepszym, a o opieranie swoich osądów na faktach.
Tymczasem tutaj spotkałem się ze skazaniem STi na śmierć za... wygląd. :546:
Danych nie było a osądy niestety tak.
Nie spodziewałem się tego na forum poświęconym, jak by nie było, szybkim autom.
auto: 205/C4
silnik:: tu5j2
moc: ~100km Pomógł: 73 razy Dołączył: 25 Mar 2007 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Nie 11 Lis, 2007
Nie chodzi o sam wyglad chodzi o odwrocenie koncepcji prezentowanej przez subaru. Dla mnie najwazniejsze jest to zebym czul pasje wlozona w stworzenie samochodu i nie wazne czy to supersportowa fura czy dupowoz. Obawiam sie ze podczas jazdy nowa impreza nie bedziesz czul tej pasji wlozonej w samochod tego czegos wyjatkowego co bylo w poprzednich imprezach. Jakiego modelu bym nie widzial na ulic to zawsze wzbudzal u mnie szybsze bicie serca i nie bylo sytuacji zebym sie nie obejrzal. A teraz wyglad skierowany troche bardziej do milosnikow f&f. Wspomniany wczesniej wydech z 4 koncowkami. Dla mnie sportowy sedna to bylo cos lamiacego wszelkie koncepcje i to wlasnie zrobilo mitsu i subaru. Bo sam zobacz ile jest szybkich wersji hatchy. Bardzo wiele marek produkuje szybkie hatche. Jakby nie patrzec nowe subaru to efekt pracy ekonomistow ktorzy wyliczyli ze hatch bedzie sprzedawal sie lepiej. A jesli ekonomisci mieszaja sie w produkcje samochodow to prawdopodobnie nie bedzie wrozylo nic dobrego. To tak jakby porshe nagle kompletnie zmienilo wyglad 911, ale osiagi by sie poprawily przypuszczam ze wiekszosc fanow by zbojkotowala 911. No ale poczekamy zobaczymy moze nowy subarak okaze sie szybszy na torze, bedzie dominowal w rajdach. I wtedy szczunek dla subaru.
A teraz mAbZ :564: (Byloby strasznie nudno gdyby wszyscy mysleli tak samo)
Dlugi ten post moze nie zbyt sensowny...
mAbZ [Usunięty]
Wysłany: Nie 11 Lis, 2007
Przejedziemy się, zobaczymy :564: U mnie ma być w sprzedaży w marcu.
Ale już za 2 tygdnie będę go oglądał na żywo na targach aut sportowych w Sztokholmie
mAbZ [Usunięty]
Wysłany: Pon 12 Lis, 2007
W klasycznych barwach bojowych:
Opcjonalne, lanserskie felgi:
moim zdaniem, przód całkiem niezły:
Ostatnio zmieniony przez mAbZ Pon 12 Lis, 2007, w całości zmieniany 1 raz
Marcel [Usunięty]
im dłuzej na niego patrze, tym jakos nie boli oko ... podobno prowadzi sie rewelacyjnie ... i za to chyba kochamy Subaru
auto: XR2
silnik:: Kent 1.6
moc: nie wiadomokm Pomógł: 26 razy Dołączył: 11 Sty 2006 Skąd: Katowice
Marcel 08 napisał/a:
m dłuzej na niego patrze, tym jakos nie boli oko
mam to samo , ale zaczyna mi się podobać jako nowe auto a nie jako następca prawdziwej imprezy , pamiętam jak po gc weszła nowa wersja w wrx'em przezylem szok i strasznie było mi zal za starym GT . Po pewnym czasie można się przyzwyczaić wkońcu to był dalej 4d sedan itd...
auto: ...
silnik:: ...
moc: ...km Pomógł: 49 razy Dołączył: 16 Lut 2006 Skąd: Kraków
mAbZ napisał/a:
Tym osądem różnicie się znacznie od większości forum na świecie.
Na forum użytkowników Imprezy w USA np. nowe STi nie podoba się tylko niecałym 20-tu procentom,
a ponad połowa mówi że chce je mieć:
http://forums.nasioc.com/...d.php?t=1377783
Więc przepraszam, ale może dostosowujecie poglądy do portfela? :027:
Bo są dziwne, tym dziwniejsze, że NICZYM prócz wyglądu nie poparte-
do piątku nie było przecież żadnych oficjalnych danych STi, a wy już "wiedzieliście".
No prosze Cie, są dwie opcje, albo nie czytasz tego co jest napisane w tym temacie, albo masz duże kłopoty z czytaniem ze zrozumieniem.
Nie zauważyłem zeby ktoś napisał ze nowe sti nie jezdzi.
Opinie ze nie jezdzi były o nowym wrx, który w testach wypadł tak sobie :570:
auto: Clio I,
silnik:: 2.0
moc: 260,km Pomógł: 40 razy Dołączył: 08 Cze 2006 Skąd: Warszawa
mAbZ napisał/a:
Tym osądem różnicie się znacznie od większości forum na świecie.
Więc przepraszam, ale może dostosowujecie poglądy do portfela? :027:
tymi dwiema wypowiedziami mnie zabiles.......
Proponuje przeczytac (jezeli jeszcze tego nie zrobiles) temat o Suprze TT z forum streetracing.pl. 99% ludzi pisze o tym jaka z tego wyszla kupa za 10 worków pieniedzy a on nadal opiera sie o forum supry z US!!! Sorry ale dla mnie US jezeli chodzi o samochody to zaden wykladnik, tak sie sklada ze miaszkalem tam 5 lat i jak widzialem ich przerobki to plakalem ze smiechu. Co lepsze, jak w Atlancie spadl snieg to nam zamkneli uczelnie i ja jako jedyny upalalem po ulicach
widzialem nowa nibieska impreze na zywo... kurwa .... porazka... a za nia jechal lanos... gdybym byl pijany stwierdzilbym ze nowa impreza to jakis lanos po tuningu... a ten wlot na masce to jak z rav4 d4d... noi legenda naprawde umarla... nawet gdyby byla szybka heh
_________________ Nie, nie, prędkość była OK... tylko zakręt trochę za ciasny.
mAbZ [Usunięty]
Przeczytałem wszystko w zeszłym tygodniu, temat jest o "legendzie która umarła".
Więc co umarło? Może dla Was legenda to Impreza z silnikiem 1,6 bez turbo?
Legendą nie jest był nawet WRX. Dla mnie legenda to tylko i wyłącznie STi.
Więc gdy w tym samym temacie piszecie, że "to" nie jeździ,
że widzieliście na ulicy i wygląda jak porażka, to ewidentnie
mylicie byle cywilną Imprezę z STi mającym z nią niewiele wspólnego.
Bad-i: masz rację, amerykańskie gusty nie są żadną wykładnią.
Jednak zdanie użtkowników Imprez jest bardziej miarodajne od
zdania ludzi, którzy Imprezy znają ze zdjęć z internetu...
Każdy ma prawo do własnego zdania, ale uśmiercanie legendy na
podstawie wyglądu i testów innego modelu, jest niepoważne.
auto: Clio I,
silnik:: 2.0
moc: 260,km Pomógł: 40 razy Dołączył: 08 Cze 2006 Skąd: Warszawa
mAbZ napisał/a:
Dla mnie legenda to tylko i wyłącznie STi.
ale chyba nie o to chodzi czy jest to STI czy WRX - chodzi o sam fakt ze nowa rajdówka ma byc hatchbackiem.
Dla mnie i chyba tak samo jak dla pozostałych wypowiadających sie w temacie chodzi glownie o to ze "legenda Subaru" zaczela sie od Legacy, Imprezy GT poprzez STI i wszedzie byly to samochody w jakis tam sposob kultowe.
A dlatego rozmawiamy o WRX poniewaz wczesniej byla GT ktora byla teoretycznie slabsza a nadal tworzyla wyzej wspomnianą "legendę"
auto: MINI Cooper S
silnik:: 1,6 supercharger
moc: 170km Pomógł: 115 razy Dołączył: 10 Sty 2007 Skąd: Warszawa Centrum
Drodzy Koledzy:
Mamy oddzielny temat o Subaru (ten w którym piszemy
Jest tez topic o EVO X w innym dziale.
Proponuję stworzenie tematu w hyde parku:
New STI vs EVO X i tam bedziemy komentować róznice między oboma modelami i bedziemy wklejać dane i testy znalezione w necie w gazetach a nawet innych forach.
Kazdy tutaj ma troche racji, mAbZ również
Proponuję rozdzielić: Fakty i liczby od gustów i preferencji.
To że mnie się lepiej podoba EVO nie oznacza że new STI może być naprawde szybszy (nie tylko na 400 ale na torze, w slalomie itp)
Niech wygra lepszy
_________________ A można było jeździć francuzem całe życie...