auto: Sitroen
silnik:: D16Z28K76W11
moc: milijonkm Pomógł: 36 razy Dołączył: 21 Maj 2006 Skąd: Z dupy
Wysłany: Pią 30 Wrz, 2011
wiesz - On Cię obserwuje...
ja byłem mocno zajarany, ale zapał przeszedł mi po kilku tyg.
mimo że miałem dosyć szybki bo 90 pojechał to i tak nie czułem się komfortowo jak mnie autobusy i ciężarówy wyprzedzały
jak skuter to tylko pow. 125cm3 bo najważniejsze jest yebnięcie na starcie, żeby Cię auta nie zepchnęły
niestety kultury jazdy nie ma i dużo kierowców widząc skuter pakujący się na pole position specjalnie zajeżdza, albo nagle włącza im się ściganie
auto: Rallye/VelSatis
silnik:: 1.6 16V/3.0 Dci
moc: brak/177km Pomógł: 10 razy Dołączył: 05 Wrz 2011 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sob 07 Sty, 2012
PiTT napisał/a:
Franek, dobra rada, wypożycz sobie skuta na jakiś tydzień i zobacz czy Ci to pasi
ja byłem mocno zajarany, ale zapał przeszedł mi po kilku tyg.
mimo że miałem dosyć szybki bo 90 pojechał to i tak nie czułem się komfortowo jak mnie autobusy i ciężarówy wyprzedzały
jak skuter to tylko pow. 125cm3 bo najważniejsze jest yebnięcie na starcie, żeby Cię auta nie zepchnęły
niestety kultury jazdy nie ma i dużo kierowców widząc skuter pakujący się na pole position specjalnie zajeżdza, albo nagle włącza im się ściganie
Jeżdżę skuterami od 5 lat i niestety potwierdzam o kierowcach to co napisałeś, bezpiecznie czułem się dopiero na 250ccm, ale fajnie się jeździło dopiero na 400ccm, bo miał dobrą prędkość przelotową a pali tyle co 50ccm w 2T.
auto: BMW Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Gru 2005 Skąd: Kraina Grzybów
Wysłany: Sob 07 Sty, 2012
Hmm ja się nie dziwię - przecież taki skuter nie jedzie i nawet jak kierowca nie jest złośliwy (jak ja) to taki skuter który dopiero wjechał przez nas na światłach będzie zamulał strasznie.
Skoro jest mało pod manetką to się nie trzeba pchać na sam początek świateł i blokować ruch.
Hmm ja się nie dziwię - przecież taki skuter nie jedzie i nawet jak kierowca nie jest złośliwy (jak ja) to taki skuter który dopiero wjechał przez nas na światłach będzie zamulał strasznie.
Skoro jest mało pod manetką to się nie trzeba pchać na sam początek świateł i blokować ruch.
A przypomnisz mi jakie mamy ograniczenie prędkości w mieście?
Do tego za chwile sa kolejne światła lub korek więc taki kierowca po wygranym wyścigu i tak zostaje wyprzedzony przez skuter
Oczywiście sa też przypadku jak skutery bez sensu pchają się na przód mimo tego ze nie ma korków i jest szybszy odcinek, ale wszystko zależy od sprawnego poruszania się i zajmowania odpowiednich przestrzeni na drodze, spokojnie taki skuterek mieści się obok auta
PiTT, ale jak na jednych swiatlach wystartujesz pierwszy w trakcjie jazdy kierowca Cie jakos wyprzedzi to za wszelka cene na kolejnych bbedzie probowal Cie zblokowac tak zebys mu sie znow nie wjebal przed auto i go nie blokowal na starcie