Drone Memory 5... Siara i wszystko jasne agresywność 0%
auto: Dwa sedany
silnik:: Razem 3800
moc: Razem 273km Pomógł: 6 razy Dołączył: 17 Lut 2010 Skąd: Warszawa
Wysłany: Śro 12 Kwi, 2017
Kamill napisał/a:
Ostatnio szukałem ultra mobilnego laptopa do pracy, nie jakiejś popierdółki w stylu tabletu z klawiaturą.
Kupiłem lenovo x260 i mega polecam. 1.3kg- jeden z najlżejszych laptopów w tej przekątnej,
Dla mnie największa wada tego sprzętu (jeśli to ma być pełnowartościowy lap) to brak wyjścia VGA.
Jakby nie kombinować, to najpewniejsze jest to, że rzutnik będzie miał wejście VGA w firmie w której się pojawisz
Technologia która ma ze 30 lat, nadal najpewniejsza
Ja używam czegoś podobnego, bo HP 820. Waga podobna, ale ma VGA
Dodatkowo HP dostępne jest w wersji z głośnikami Bang & Olufsen, a te jako tako mogą umilić pobyt w hotelowym pokoju.
Normalnie lapka mam w pracy wpiętego w stację dokującą i podpięte do niej dwa spore monitory. A lapek dobrze się na salce konferencyjnej sprawuje, bo cały dzień można siedzieć i prądu nie woła. W samolocie też kilka filmów pójdzie zanim padnie.
Ale że to kącik Mac, to o ile wiem na polu Wyjść/Wejść Macbooki mocno kuleją
auto: Ducato
silnik:: 2.3
moc: 110km Pomógł: 44 razy Dołączył: 27 Mar 2011 Skąd: Wilanów 90210
Wysłany: Śro 12 Kwi, 2017
1.5 w max cięzkiej opcji z dotykowym ekranem i dyskiem hdd.
Ja mam ssd i ekran bez dotyku, ale za to FullHD matowa, niestety mimo roku 2017 ciężko znaleźć lenovo które ma coś wiecej niż HD, Delle wypadaja troche lepiej, bo tam wsadzali nawet 3200x1800, a fullHD było prawie w każdym.
Taki 820 g3 też wypada dość dobrze, jest ciut wiekszy no i obudowa wydawała mi się mniej solidna, za to można dołożyc więcej ramu.
Ja też mam sporo obiekcji do Lenovo , mam służbowego T460 na i7/16GB RAM/ 256 SSD, i komp potrafi od czapy zamulić, podobno u nas walczą z jakimiś zaszytymi aplikacjami Lenovo, ktora wpadaja z updateami i nowymi modelami.
Nieraz robię testy obciązeniowe dla naszej aplikacji i komp sobie nieźle radzi, ale da porównania, robiliśmy też testy na MacBookach i są wyniki analogiczne wydajności przy bazach SQL etc
Najlepiej u nas sprawują się kompy XNote, ale to tylko do zastosowań profi i cena też zabija
Wysłany: Czw 13 Kwi, 2017
zefir napisał/a:
Ja też mam sporo obiekcji do Lenovo , mam służbowego T460 na i7/16GB RAM/ 256 SSD, i komp potrafi od czapy zamulić, podobno u nas walczą z jakimiś zaszytymi aplikacjami Lenovo, ktora wpadaja z updateami i nowymi modelami.
Na tych T530 i na moim Y580 były czyste Windowsy z MSDN.
Partner Microsoftu, a ja osobiście MCT, więc dostęp do softu nieograniczony
A i tak chodziło wolniej niż na MacBook.
Może faktycznie Lenovo robi te sprzęty jakoś kulawo i procki zwalniają, bo się przegrzewają. Albo jakaś inna skucha.
Tak czy siak jakiejś różnicy pomiędzy Lenovo a HP nie widzę. Działa podobnie.
_________________ nadpis
Wysłany: Czw 13 Kwi, 2017
Kamill napisał/a:
niestety mimo roku 2017 ciężko znaleźć lenovo które ma coś wiecej niż HD,
To jest właśnie mega dziadostwo.
Jak dobrze poszperasz w cennikach, to okazuje się, że płacisz właśnie za ekrany.
FullHD podnosi cenę mocno, a podstawowe modele mają jakąś śmieszną rozdzielczość około 720p, która nie nadaje się do niczego, a dodatkowo często te ekrany mają beznadziejne kąty widzenia.
Tanie tablety mają często dużo więcej punktów na cal^2 niż markowe laptopy.
Tutaj też trzeba oddać Apple, że ich laptopy mają konkretną rozdzielczość.
auto: Ducato
silnik:: 2.3
moc: 110km Pomógł: 44 razy Dołączył: 27 Mar 2011 Skąd: Wilanów 90210
Wysłany: Wto 18 Kwi, 2017
Podobno lepszy od bmw, ale co ja tam wiem.
Wysłany: Pią 12 Maj, 2017
A taka sytuacja.
Używam prywatnie telefonu na Windowsie z ekranem z podglądem zegarka i jakiś powiadomień. Zawsze się wyświetla czy jest sms, czy email, czy co tam sobie włączyłem.
Muszę mieć szybko powiadomienie o emailu z powodów zawodowych (szybko muszę odpowiadać ).
Służbowo używam iPhone 5s i za cholerę nie znalazłem metody, aby ten telefon mnie w jakiś sposób powiadamiał, czy to właśnie na ekranie, czy jakaś dioda czy coś.
Owszem, zabrzęczy jak przyjdzie email, a z tyłu pomruga dioda aparatu, ale to wszystko. Jak to zdarzenie wystąpi jak akurat jestem na tronie albo na kawie, to ja się o tym nie dowiem.
Windows umarł, trzeba kupić coś nowego. Urodziny się zbliżają
Myślałem nad iPhone 7, ale jak kuźwa japko nie może mnie powiadomić o tym, że ktoś cos chce i chce za to zapłacić mi za robotę, to ja muszę chyba wybrać coś innego. Galaxy S8 widziałem że taki ekran podglądu ma.
Swoją drogą, to ten ekran podglądu miałem z 5 lat temu (albo i lepiej) na Nokii N8 na Symbianie, więc to nie jest jakiś rocket science
ustawienia->powiadomienia
tam decydujesz w jakiej formie ma wyskoczyć info
PiTT napisał/a:
ustawienia->powiadomienia
tam decydujesz w jakiej formie ma wyskoczyć info
Jest opcja "na zablokowanym ekranie", ale to muszę kliknąć w przycisk aby się ekran wyświetlił.
A ja chcę, aby telefon sobie leżał obok mnie i żebym widział (bez robienia niczego) czy coś przyszło czy nie
Przykładowe foto z netu z Lumią.
Dodam, że na Windowsie widać nawet czy poczta przyszła z gmail, czy z hotmail czy z office365. Inne ikonki są. Jak masz kilka kont skonfigurowanych, to wiesz czy sprawdzać pocztę zaraz, czy może poczekać
Od biedy wystarczy mi jakaś migająca dioda, bylebym kątem oka widział że muszę sprawdzić kto pisze i co chce, a nie klikał w telefon co 10 minut, bo można nerwicy dostać.
auto: Xsara VTS
silnik:: XU10J4RS
moc: 167km Pomógł: 3 razy Dołączył: 07 Maj 2012 Skąd: Warszawa
Hmm... wydaje mi się, że w Androidzie/Samsungu jak masz ten always on display to jakas ikonke wiadomoisci bedzie wyswietlał. Sprawdz dokladnie. Starsze Szajsungi jak kupiles LED cover to Ci na tym pokrowcu wyswietlaly info o wiadomosci nawet.
_________________ Understeer is a crime (C) Colin McRae