auto: 106 ITB, ///M3
silnik:: 1.6 8V
moc: 146++, 343km Pomógł: 80 razy Dołączył: 09 Kwi 2006 Skąd: ze wsi
Wysłany: Pon 16 Paź, 2006
IV mce w A6, i 29 w generalce... ale grubo bylo.....
w czwartek jeszcze dobrze nie wyjechalismy z krakowa a juz mialem w reku wezwanie do sadu za postuj na skrzyzowaniu ponad 1 min /zabieralem od kumpla kombinezon/ - tak z 300 zeta pewnie dostane. w jeleniej gorze mialismy jakis polecony hotel "że spoko" okazalo sie ze jest dancing... kokodżambo... syf jakiego nie widzialem - hotel nazywal sie polonia... hehe... naszczesie bylo wolne miejsce w innym hotelu /pokoj 106/
piatek - zapoznanie. opisalismy os3 2x pojechalismy na os1 - jeden przejazd... w polowie od2 na zapoznaniu zhaltowala nas policja... nio i sie zaczelo... predkosc za duza o 24 choc na wyjsciu z zakretu zmierzyl mi 45-50 ALE 100pln, 4 pkt, kara od organizatora 1000pln i jeszcze zostawili sobie na pamiatke moj dowod rejestracyjny za zuzyte ogumienie. i tak oto bardzo szybko zakonczylismy zapoznanie z trasa :/
na przeglad techniczny pojechalismy na slikach z napisem "for competition use only" nie bylo problemow - nadaja sie do jazdy na codzien. dowod odebralismy, kare 1000 zmniejszono na 500 i wrocilismy do gry... choc przez chwile watpilem czy pojade w tym rajdzie - piatek 13, 13 mcy przerwy od ostatniego startu....
odbior administracyjny i BK bez problemu... dojechal serwis ... biba..
i sobota i radj. bylo mokro brudno i zimno ja mialem na kolacha 4 sliki n20 /od 15-20'c/ ktore sie nawet sie nie grzaly. pierwsza petla ostroznie bardzo... mimo to jeden druga petla szybciej - porprawiam sie o 30-20-10 sek na odcinku. trzecia jeszcze szybciej znow 15-10 sek szybciej niz poprzednio. odcinki super krete ciasne i szerokie szybki i wolne spadania. najbardziej lezal mi os3 bylo m.in. spadanie w dol i zakrety na odwage przy 160km/h miedzy drzewami w dol. auto ok - jedynie po hopie na os8 zarylem plyta i rozpial sie wodzil od skrzyni zostalem tylko z 3cim biegiem - po mecie pilot naprawil i na ostatni odcinek pojechalem sprawnym aute. na koniec przed ogloszeniem wynikow ZSS nalozyl jeszcze na mnie kare 200 pln z brak kalesonow u pilota :D
mimo wszystko warto bylo.. na tyle na ile opony pozwalaly jechalo sie fajnie.. najwazniejsze dla mnie ze auto cale, meta i ze na kazdym odcinku poprawialem znacznie swoje czasy.
Eee, no gratki, tyle przeciwności losu, przerwy, a dojechałeś na luza... Podobał mi się motyw, że na szybkiej partii najlepiej Ci się jechało,hehe, kiedyś trzeba się ustawić na jakiś trening. Prawda taka, że jakbyś miał odpowiednie opony, to byłaby całkowicia inna sytuacja. No i ta przerwa. Ja mam 2 miesiące przerwy w upalaniu i już czuję jak forma spadła, teraz to chyba nawet chłpocy z Wawy by się za mną utrzymali Dobra, żartowałem, nie chciałem obraźić panów ze stolicy.