auto: Cupra
silnik:: 2.0t
moc: 300km Pomógł: 14 razy Dołączył: 08 Maj 2009 Skąd: WZ
Wysłany: Pon 21 Lis, 2016
anjas napisał/a:
Serio to mam xiaomi yi. Nie porównywałem bezpośrednio do GoPro i pewnie jest gorsza niż świeższe gopro, ale na moje potrzeby (narty, wakacje, basen) jest OK. Bateria trzyma długo, na bank ponad godzinę, ale za kilka dolarów kupiłem 2 dodatkowe baterie z ładowarką i na razie działają bez zarzutu. W podstawowym zestawie nie było tego opakowania do kręcenia pod wodą, ale kupiłem zestaw trochę bardziej rozbudowany, z kilkoma akcesoriami. Aha, kupowałem na Amazonie, bo kosztowało niewiele drożej niż bezpośrednio u Chińczyka, ale było w Polsce w 3 dni, bez niespodzianek z VATem czy cłem.
auto: Ducato
silnik:: 2.3
moc: 110km Pomógł: 44 razy Dołączył: 27 Mar 2011 Skąd: Wilanów 90210
Wysłany: Wto 06 Gru, 2016
Kurs akcji firmy szura po dnie (9,66 wobec 63 USD nieco ponad rok temu), drony spadają na ziemię, GOPRO5 przegrywa testy z najnowszymi SONY i Xiaomi a władze firmy szukają ratunku. Właśnie wypuszczono firmware do GOPRO5, który blokuje możliwość używania zamienników baterii do urządzenia.
http://www.wykop.pl/link/...c-uzytkownikow/
auto: Clio
silnik:: znów jest
moc: ponad stokm Pomógł: 15 razy Dołączył: 07 Kwi 2011 Skąd: WWa
Rasputin napisał/a:
A co jest odpowiednikiem GoPro5 w Szajomi i Sony?
Szajomi nie ma, jest model 4k podobno lepszy niż gopro 4 i trochę gorszy niż 5 (ale tańszy). Sony ma jakąś kamerkę za 2,5 tys, która podobno wciąga gopro 5
silnik:: 2.0
moc: 172km Pomógł: 14 razy Dołączył: 03 Sie 2010 Skąd: z kątowni
Jeżeli to wszystko prawda to sytuacja z GoPro przypomina mi troche historię z Nokią. Kiedys jej telefony rządziły światem ale przegapiła pewna zmianę i teraz już jej prawie nie ma. Przy tym scenariuszu Szajomi będzie jak Samsung a Sony jak ajfon
auto: Ducato
silnik:: 2.3
moc: 110km Pomógł: 44 razy Dołączył: 27 Mar 2011 Skąd: Wilanów 90210
Z sony brac wszystko od as-200 w górę. (ja mam as-200), as-200 już jest na poziomie gopro black jeżeli chodzi o jakośc obrazu i przebija ją w kilku innych sytuacjach jak słabe oświetlenie czy stabilizacja.
50tka jest średnia - jej bym nie kupował
AS-200 można kupić 4 opcjach,
1) sama kamera z obudową (ja taką mam) - jest w tedy w cenie as-50
2) 3 zestawy - rowerowy, sportowy i jakis jeszcze, różnią się od nr1 pilotem na rękę i dodatkowymi uchwytami i to kosztuje +300-400zł w stosunku do opcji nr1.
Podgląd live można mieć na smartphonie, więc ten pilot jest zbędny, chyba że ktoś chce patrzec na ekran jednocześnie filmując i nurkując lub wykonując inne karkołomne zajęcie, ale zazwyczaj w tym czasie nie patrzy się na ekran, tylko przyczepia kamerę do kasku i co się nagra to się nagra
Zestawy rozróżnia się symbolami po numerze modelu, czyli np as-200VR
auto: Clio
silnik:: znów jest
moc: ponad stokm Pomógł: 15 razy Dołączył: 07 Kwi 2011 Skąd: WWa
Ten model, o którym pisałem to chyba Action Cam FDR-X3000R