przeciez mi nie chodzi o moc, tylko ze w R5 gtt ze wzgledu na brak odcinki i mozliwosc wystrojenia nie bedzie sie latwo po torze smigac. Mysle ze uno wystarczy te 120-130km zeby stawac do boju z r5 gte 1.816v
Wszystko zalezy od wielkosci turbo, jak chcemy smigac po Lublinie 150KM wystarczy i wazne jest zeby szedl z dolu, seryjne T2 w GTT i powinno byc 150KM i ciagnie z dolu.
Brak odcinki nie przeszkadza wlasnie, ja swoj silnik krecilem sporo ponad 7000rpm i zyl, jedni kreca 9000rpm
Na tor taki jak Lublin chyba sie lepiej sprawdzi NA, lepsza reakcja na gaz.
Nie moge sie doczekac swojej GTE, w seryjnym silniku dol byl w miare OK ale gory brak, nawet na Lublin troche malo mocy.
Lukasz, z tego co czytalem silnik z Punto jest duzo lepszy od tego z uniaka.
Misiek_lbn Aż żal się spieszyć na tym forum victory is mine !
auto: Lancer Evo VII
silnik:: 2.0
moc: 330km Pomógł: 17 razy Dołączył: 24 Lut 2007 Skąd: Horsham
Wysłany: Sob 14 Lip, 2007
w punto seryjnie były tylko 1.4 turbo
w uno byly chyba 1.3 turbo
p106rallye [Usunięty]
W uno też był 1.4 w drugiej fazie -link . A jeśli chodzi o silnik renault C1J, to w moim r11 jedzie o dziwo od dołu.Jest inna cewka niż w r5 i sam silnik ma inne oznaczenie niż ten w piątce.
auto: ...bus
silnik:: jest
moc: jestkm Pomógł: 167 razy Dołączył: 03 Cze 2007 Skąd: z dupy
silnik w uno turbo miał pierwotnie 1.3 litra pojemności i rozwijał 100KM, pod koniec produkcji uno dwójki pojawiła się wersja 1.4i.e. turbo racing, która miała 112KM, i była to ewolucja silnika 1.3.
W punto I silnik był z grubsza ten sam co w uno turbo racing, ale rozwijał już 133-136KM.
Ref [Usunięty]
Mozesz jakies info o tym pucharze dac ? Link jakis ? Jakie wymagania ad. sprzetu ? Koszty mniej wiecej etc ?
auto: Sitroen
silnik:: D16Z28K76W11
moc: milijonkm Pomógł: 36 razy Dołączył: 21 Maj 2006 Skąd: Z dupy
Wysłany: Pon 16 Lip, 2007
k-mart napisał/a:
Loko napisał/a:
pcs napisał/a:
Ref napisał/a:
Mozesz jakies info o tym pucharze dac ? Link jakis ? Jakie wymagania ad. sprzetu ? Koszty mniej wiecej etc ?
)
silnik:: D16Z28K76W11
moc: milijonkm Pomógł: 36 razy Dołączył: 21 Maj 2006 Skąd: Z dupy
Wysłany: Pon 16 Lip, 2007
dzifki, narkotyki, stare hothecze