auto: Renault Clio
silnik:: F4R 738
moc: 188km Pomógł: 132 razy Dołączył: 13 Mar 2008 Skąd: Będzin
Wysłany: Pon 08 Wrz, 2008
Nie macie do końca racji. Pasy muszą się naciągnąć choć trochę, zwłaszcza przy mega mocnym strzale. Inaczej grozi to oberwaniem narządów wewnętrznych lub ich zgnieceniem. Pamiętam jakiś asfaltowy rajd jak Bugalski przyłożył w skałę na prawym zakręcie. Wszyscy szli tam 2 biegiem a on sie próbował wpisać 4. Pilot wystrzelił na jakieś 30-40cm do przodu po uderzeniu. Wyraźnie było widać jak się plecy od fotela odrywają. Kresta lub Kopecky też kiedyś Octavią WRC tak trzasnął ze złamał kierownice.
Jakiś problem z kregosłupem... a konkretniej z kregami szyjnymi... wczoraj wieczorem z nia rozmawialem przez telefon to mówiła że jutro (tzn dzis) lekarz podejmie decyzje czy mozna ja wypuscic czy beda ja trzymac do konca tygodnia.
GeKo -> a co sie stało Piotrkowi z autem? widziałem że stał na dojazdówce do Jastrzebia.
auto: Renault Clio
silnik:: F4R 738
moc: 188km Pomógł: 132 razy Dołączył: 13 Mar 2008 Skąd: Będzin
Szczerze nie miałem do końca czasu się dowiedzieć co i jak przez wesele, ale ogólnie auto już przed startem kręciło się do 4tys. Przycieli jeszcze jakiś zakręt że coś sie urwało w zawiasie i na dojazdówce fura klękła do końca, ale czemu nie wiem. Ogólnie start do dupy:(
auto: MINI Cooper S
silnik:: 1,6 supercharger
moc: 170km Pomógł: 115 razy Dołączył: 10 Sty 2007 Skąd: Warszawa Centrum
GeKo napisał/a:
Pasy muszą się naciągnąć choć trochę, zwłaszcza przy mega mocnym strzale
Nikt tu tego nie kwestionuje, ale na logike nie 30-40 cm jak ty piszesz tylko max 10cm...
Inaczej zapinanie pasów mijało by się z jakimkolwiek celem...
_________________ A można było jeździć francuzem całe życie...
Rozmawiałem jakiś czas temu z Agnieszką przez telefon, w piątek powinni ją wypuścic, lekarz postanowił ją potrzymać jeszcze chwilke ze względu na jakiś obrzęk, mówi że jest powoli lepiej...