Pytanie: czy ktoś po poolerowaniu reflektorów stosował na nie jakąś ochronę? Polerowałem już parę kompletów reflektorów, i w każdym przypadku dość łatwo po tym zabiegu się rysują... poradzi ktoś coś?
Czesio [Usunięty]
Wysłany: Pon 13 Gru, 2010
Słyszałem o oklejaniu przezroczystą folia ochronną , ale ja tegonie robiłem wiec nie wiem czy przez to swiatła gorzej swiecą w nocy czy nie
auto: 205/C4
silnik:: tu5j2
moc: ~100km Pomógł: 73 razy Dołączył: 25 Mar 2007 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Pon 13 Gru, 2010
AndreXSi napisał/a:
Pytanie: czy ktoś po poolerowaniu reflektorów stosował na nie jakąś ochronę? Polerowałem już parę kompletów reflektorów, i w każdym przypadku dość łatwo po tym zabiegu się rysują... poradzi ktoś coś?
Można je nawoskować ale nie wiem czy to dużo da. Co to za reflektory ? Ja polerowałem już parę i rok trzymają spokojnie.
Ekspertem od reflektorów jest niejaki czarny Michał
AndreXSi [Usunięty]
Wysłany: Wto 14 Gru, 2010
kubas napisał/a:
Można je nawoskować ale nie wiem czy to dużo da. Co to za reflektory ? Ja polerowałem już parę i rok trzymają spokojnie.
Focus, Laguna, Passat... w focusie trzmają się najlepiej, a innych widać rysy (jakby ktoś wycierał je na sucho), w każdym z nich trzeba było zerwać taką jakby warstwę ochronną, bo to ona była zmatowiała. Myślałem właśnie o jakiejś folii ochronnej albo bezbarwnym lakierze...
auto: 205/C4
silnik:: tu5j2
moc: ~100km Pomógł: 73 razy Dołączył: 25 Mar 2007 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Wto 14 Gru, 2010
AndreXSi napisał/a:
kubas napisał/a:
Focus, Laguna, Passat... w focusie trzmają się najlepiej, a innych widać rysy (jakby ktoś wycierał je na sucho), w każdym z nich trzeba było zerwać taką jakby warstwę ochronną, bo to ona była zmatowiała. Myślałem właśnie o jakiejś folii ochronnej albo bezbarwnym lakierze...
No zdzierasz filtr UV na początku, pewne jest to że potem będzie się łatwiej plastik rysował ale nie powinien jakoś strasznie szybko. Może nie zostało to dobrze wypolerowane tzn. wykończone drobno ścierną pastą. Z Passatami jest problem, tam reflektory to taki syf że głowa mała...
AndreXSi [Usunięty]
Wysłany: Śro 15 Gru, 2010
U mnie w focusie jest spoko, bo nigdy nie wycierałem ich na sucho. W Pasku i Lagunie robiłem znajomym i podejrzewam własnie że przecierali lampy na sucho... nie są to jakieś straszne rysy, ale widoczne...