auto: .
silnik:: ,
moc: .km Pomógł: 13 razy Dołączył: 06 Cze 2010 Skąd: kraków
Wysłany: Pon 21 Lut, 2011
Z malowaniem jest dość prosta sprawa...ale pracochłonna.
Część plastikową wycierasz specjalną gąbką nei pamietam jak sie nazywa jest dość szorstka i znajdziesz w kazdym sklepie z farbami, przy papierach ściernych.
Następnie wszystko wycierasz preparatem NOVOL Silicone remover plus 780 żeby usunąć wszystko typu "plak" i inne kosmetyki samochodowe
Czekasz aż wyschnie i nakładasz NOVOL Środek zwiększający przyczepność PLUS 700 masz pewność że warstwa miedzy plastikiem a kolorem właściwym nie bedzie sie łuszczyć schodzić itp...Po wyschnięciu nakładasz NOVOL Podkład akrylowy PROTECT 370 Cyba nie musze tłumaczyc po co jest podkład Na tak przygotowaną część nakładasz dopiero właściwy kolor , proponuje nanieść 3x małymi warstwami. Na sam koniec żeby uwydatnić kolor i zabezpieczyc przed uszkodzeniami nakładasz NOVOL Lakier bezbarwny akrylowy też3 warstwy
Wytrwałości... ale uwierz mi że bedzie się trzymać dłuzej niż blacha na tym samochodzie
Warto zastosować jedną firme jest pewność że będą wszystkie farby podkłady współgrały ze sobą Ja proponuje Novol tanio i solidnie..
Co do podsufitki 100% szły w czerni w saxo
_________________ i feel the need the need for speed
auto: saxo VTS
silnik:: TU5JP4S
moc: 134km Pomógł: 16 razy Dołączył: 04 Maj 2009 Skąd: Brzesko/Kraków
misiek86electro napisał/a:
Z malowaniem jest dość prosta sprawa...ale pracochłonna.
Część plastikową wycierasz specjalną gąbką nei pamietam jak sie nazywa jest dość szorstka i znajdziesz w kazdym sklepie z farbami, przy papierach ściernych.
Następnie wszystko wycierasz preparatem NOVOL Silicone remover plus 780 żeby usunąć wszystko typu "plak" i inne kosmetyki samochodowe
Czekasz aż wyschnie i nakładasz NOVOL Środek zwiększający przyczepność PLUS 700 masz pewność że warstwa miedzy plastikiem a kolorem właściwym nie bedzie sie łuszczyć schodzić itp...Po wyschnięciu nakładasz NOVOL Podkład akrylowy PROTECT 370 Cyba nie musze tłumaczyc po co jest podkład Na tak przygotowaną część nakładasz dopiero właściwy kolor , proponuje nanieść 3x małymi warstwami. Na sam koniec żeby uwydatnić kolor i zabezpieczyc przed uszkodzeniami nakładasz NOVOL Lakier bezbarwny akrylowy też3 warstwy
chciałbym uniknąc malowania, ale w najgorszym wypadku.. a ze tak zapytam, widziałeś na jakims samochodzie taki zabieg, efekt malowania, bo je tego sobie kompletnie nie wyobrazam i nie ukrywam, ze wizja ze lece to sprayem zalatuje mi drutem, ale byc moze fajnie to wyglada, chetnie bym zobaczył.. a sufit moze i we flocku by dawał rade, komponowałby sie z decha.. tylko jak sufit + decha we flock top słupki raczej lepsze byłyby w czarnych plastikach..
misiek86electro napisał/a:
Co do podsufitki 100% szły w czerni w saxo
Czy tkoś wiec w jakiej wersji to mogło być, czy to nie zalezało od wersji.. sufit ze 106 jest P&P do saxo?
Rastaj podrzuć na PeWu ile by kosztował koplet sufit+decha?
auto: Różne
silnik:: Różne
moc: Różnakm Pomógł: 51 razy Dołączył: 25 Sty 2010 Skąd: Warszawa
Jeszcze apropo malowania:
1. najpierw zmatowałem włukniną, nie używałem papieru żeby nie stracić struktury.
2. odtłuściłęm wodą i mydłem, nitrem nie należy tego robić z wględu na długie utlenianie się cieczy, może doprowadzić do późniejszego odchodzenia lakieru.
3. zakupiłem sprej boll do plastików, posiada już w sobie plastifikator.
auto: .
silnik:: ,
moc: .km Pomógł: 13 razy Dołączył: 06 Cze 2010 Skąd: kraków
Drutem nie leci jeśli faktycznie zrobisz jak napisałem (solidnie) , mozesz fantazjowac z kolorami moze być mat pół mat... co do wyglądu to Bonczek mnie uprzedził fotami
_________________ i feel the need the need for speed
Wysłany: Pon 28 Lut, 2011
panowie jakiś sklep w Krakowie z artykułami tapicerskimi, ztapicerką samochodowa, czyli materiał na podsufitki, kleje, itd ??
http://www.hurtowniatapic...we-podsufitki/1
cos tego typu.. spotkał ktoś.. rozdaje pomuki za adresy
Wysłany: Pon 28 Lut, 2011
przedzwonie jutro, moze coś sie dowiem, szukam typowo hurtowni tak jak w linku, w sumie zakłady tapicerskie wole ominac bo chodzi mi tylko o zakup materiału+kleju i bede to ogarniał we własnym zakładzie, a miejsca zajmujace sie przerobka pewnie samego materiału+kleju nie beda chcieli sprzedac tylko to zrobić.. w najgorszym wypadku zamowie z tej strony ale wiecie jak to jest kupowac materiał bez "macania" go, tylko ze zdjecia..
niestey na Dietla nie maja materiału na podsufitki samochodowe, raczej meblowy sklep..
Wysłany: Pon 07 Mar, 2011
dobra jest niezle plastiki mam juz wszystkie czarne wiec poki co malowanie odpada, zostaje sufit + słoneczka + kanapa tył... i z kanapą tył jest dobry patent
nie chce jej obszywac tylko chciałem kupić zwykłe czarne pokrowce materiałowe ico sie okazuje, ze zwykłych czarnych pokrówców nie ma.. sa czarne z czerwonym napisem tjuning, czarne w płomienie, z eko skory czarno-wezowej, itp, itd, ale normalnych, całych czarnych juz chyba nie robią