auto: Renault Clio
silnik:: F4R 738
moc: 188km Pomógł: 132 razy Dołączył: 13 Mar 2008 Skąd: Będzin
Wysłany: Nie 13 Gru, 2015
Stf napisał/a:
czywiscie ze barborka to nie wyznacznik rajdow ale latwa mozliwosc aby sprawdzic sie w konfontacji z topowymi ludzmi z 1 ligi bez wydawania milionow pln na sezon.
Tu się zgodzę, tylko że to dalej KJS.
Ja też klepnąłem Chuchałę i Sąsiadka parę lat temu, ale to był sprint a nie prawdziwy OS.
Co do silników w R5 wątpię żeby ktoś ryzykował rozwalenie motoru w takim R5.
Co do GSMP od zawsze mówiłem że to dobra szkoła obycia z prędkością i torem jazdy, ale tam i tak zawsze decydowało kto ma najwięcej pod maską. Patrz czasy gdy Stec robił co chciał a w RSMP z nim robili co chcieli.
Fajnie by było jakby poszli do RSMP i włączyli się do walki, z pewnością byłoby ciekawiej.
Haha... jak mistrzem Polski zostal Habaj to nawet nikt nie skomentowal, pseudo rajd w Warszawie i podjarke po kreceniu sie po slupkach mamy na 3 str, jesli ktos twierdzi ze objechanie rajdowcow na takich probach to ich osmieszanie to chyba nie za bardzo wie co to rajdy.
Kogo z tej czolowki tak osmieszyli i kto? Grzesinski zawsze byl dobry na takich probach, mial swietny sprzet wiec dlaczego mialby nie powalczyc? Ratajczyk oprocz gsmp wlasnie chyba latal rozne rallylandy, bednary i inne kjsy, gosc jest talentem i mam nadzieje ze poleci tym Evo RSMP bo moze to nadac kolorytu tym rozgrywkom. Pytanie jak panowie poleca po 3 krotnym zapoznaniu na oesie 20 km... tego sie nie dowiemy poki nie sproboja, reszta to tylko gdybanie.
Tak dla przypomnienia, zwyciezcy odcinkow:
1 - Brzezinski
2 - Bouffier
3 - Kajetanowicz
4 - Kajetanowicz
5 - Ratajczyk
6 - Brzezinski
Karowa - Kajetanowicz
R5+ wg mnie ma 360 KM, nie da sie tego zmienic bo to przychodzi gotowy pakiet z Msportu, jedyna opcja to oszukiwanie homo, wymiana wiazki i komputera, nikt by sie tego nie odwazyl zrobic. Pakiet r5+ mial Łysy, Brzeziński i Oleksowicz. Grzyb, Kuchar, Domzala i Karnabal jechali zwyklymi R5 tak jak i Nivette z ta roznica ze ten ostatni jechal Skodą.
Killer mial 400 KM? w sensie na takiej mocy niby jechal jak sobie skrecil magiczne pokretlo?
Zaloze sie ze Siemanko mial moc skrecona w okolice 350-380 KM, Stecu w dojebanym aucie byl w czarnej dupie, taki samochod sie juz kompletnie nie prowadzi i nie pozwala na plynna jazde.
Same zawody porazka, bylem na ogladarze i jakbym mial wydac na to swoje pieniadze to mocno bym zalowal, powinna sie zmienic formula tej imprezy bo w tym momencie jest to sciganie sie po Warszawie dla wszystkich... a nie o to w tej imprezie chodzilo...
auto: Clio I,
silnik:: 2.0
moc: 260,km Pomógł: 40 razy Dołączył: 08 Cze 2006 Skąd: Warszawa
Wysłany: Śro 16 Gru, 2015
qbus napisał/a:
Killer mial 400 KM? w sensie na takiej mocy niby jechal jak sobie skrecil magiczne pokretlo?
To byly slowa Rafala, bylo 480 ale zmienili turbo i zostalo 400
Jezeli chodzi o sama Barborke to pojechalem pierwszy raz w zyciu za namowa Kacpra (dodatkowo nic do tego startu nie dolozylem).
Odnoszac sie do jazdy, techniki, wynikow. Mysle ze gdyby w moje auto wsiadl ktos kto non stop upala w KJS to by mnie zniszczyl. Nie jestem specem ale kilka rajdow przejechalem i Barborka ma sie nijak do jazdy na prawdziwym OS.
Jezeli za rok znowu bede mial start za free to pojade, dla samej atmosfery.