auto: saxofon
silnik:: 1.6 8v & 1.6 16v
moc: Za mało...km Pomógł: 7 razy Dołączył: 31 Sie 2006 Skąd: Podkowa Leśna City
Wysłany: Pon 11 Gru, 2006
Cześć wszystkim.Słuchajcie bardzo mi zależy na takim dolocie.Szczerze mówiąc ktoś mi spieprzył montaż stożka i chce założyć dedykowany do saxo vts.Najchętniej taki jakie saxorulez załatwiał.Może jest ktoś kto ma do sprzedania takie cudo lub jakieś namiary do kogoś kto ma.Może jakaś strona??
auto: Peugeot
silnik:: 208 GTi
moc: podobno 230km Pomógł: 98 razy Dołączył: 05 Gru 2005 Skąd: zadupie
Wysłany: Pon 08 Sty, 2007
Znowu mam... troszkę dolotów
Jacyś chętni?? A moze Group buy dla tych co jeszcze nie mają??
_________________ when the flag drops the bullshit stops
.....action speaks louder than words....
gd-r600 [Usunięty]
Wysłany: Pon 22 Sty, 2007
kupiłem dolot, jestem z niego bardzo zadowolony, od 4 000 obrotów zaczyna burczeć jak Subarak, coś pięknego!
Problem w tym, że niestety puszka dolotowa stuka o pas przedni, zwłaszcza przy puszczaniu sprzęgła i odpuszczaniu gazu - silnik po prostu wtedy schodzi z obrotów i wpada w wibracje. Macie taki dźwięk? Podkleić to jakoś? Zamocować puszkę na sztywno? Głupie to klekotanie, wiocha na mieście.
auto: MINI Cooper S
silnik:: 1,6 supercharger
moc: 170km Pomógł: 115 razy Dołączył: 10 Sty 2007 Skąd: Warszawa Centrum
Wysłany: Wto 23 Sty, 2007
A może następny "stage" to sportowe poduchy pod silnik
_________________ A można było jeździć francuzem całe życie...
Grzesiek VTS You cant handle the truth! Czy to jest saxo ??
auto: saxo 2 x 16V
silnik:: 1.6
moc: 136 i ??km Pomógł: 19 razy Dołączył: 13 Gru 2005 Skąd: Kraków
gd-r600 napisał/a:
kupiłem dolot, jestem z niego bardzo zadowolony, od 4 000 obrotów zaczyna burczeć jak Subarak, coś pięknego!
Problem w tym, że niestety puszka dolotowa stuka o pas przedni, zwłaszcza przy puszczaniu sprzęgła i odpuszczaniu gazu - silnik po prostu wtedy schodzi z obrotów i wpada w wibracje. Macie taki dźwięk? Podkleić to jakoś? Zamocować puszkę na sztywno? Głupie to klekotanie, wiocha na mieście.
Ja sobie z tym poradziłem i jest LUX :564: zrobiłem mocowanie, jak cos to mogę zapodać fotki i opisać jak to zrobić
ja wlasnie montowalem w swoim dolot (od lukasza-dziekówki).troche sie pobawilem,ale ogolnie nie stuka bo dorobilem dwie podkladki i przykrecony na sztywnego jest i nic nie lata i nie puka i nie stuka.a chodzi tak jak powinien.no i jest zabawa caly czas.
Grzesiek VTS You cant handle the truth! Czy to jest saxo ??
auto: saxo 2 x 16V
silnik:: 1.6
moc: 136 i ??km Pomógł: 19 razy Dołączył: 13 Gru 2005 Skąd: Kraków
nie mam cyfrówki,ale jak bede mial okazje to wrzuce napewno.ale to jest w prosty sposób przymocowane do pasa przedniego.wystarczy odpowiednio blaszki wygiac i przykrecic do dolotu i gotowe.
tymbardziej ze ja to mam vtr-a i troche musialem pokombinowac,bo troszke trudniej niz w 16v.