a tak z innej beczki, biore od zowy kierownice, jest powycierana, poki co bede jezdzil z taka jak zainwestuje w rekawiczki to chcialbym ja obszyc jeszcze raz zamszem. ile cos takiego moze kosztowac? i gdzie gdzie?
sosna8 [Usunięty]
Wysłany: Nie 08 Lip, 2007
Michał napisał/a:
Kod:
na bank nie zrobią z perforowanej skórki
z kad wiesz ? ty to taki wszystko wiedzący jesteś widzę
bo perforowana skóra jest droższa od gładkiej...i jakby ktoś za obszycie brał 120zł toby miał mizerny zysk jak za pół dnia jeb ania
jestem prawie wszystko wiedzący w tematach którymi się interesuję :564:
koszt materiału to: skóra 90-150zł/m2 (zarówno ta po 90 jak i 150 nie są meblowymi skórami tylko samochodowymi z certyfikatami)
potrzeba około 8-10m2
czyli powiedzmy ze 1300zł to materiał (zakładamy ze dostajemy drozsza skórke)
jednym słowem robocizna to 1200zł (ale pewnie tak na prawde to dostajemy 2 skórki za 100zł/1m2 wiec za robote siorpia po min1500zł)
znalazłem przypadkiem na forum mazdy w pruszczu gdańskim gościa co obszywa po godzinach
jak sam pisze fotele to 280zł/szt, a kanapa to 380zł
biorąc pod uwagę koszt materiału około 180-200 zł (2m2 skóry) zarabia na 1 fotelu 100zł
i właśnie takich ludzi trzeba szukac bo firmy strasznie zdzieraja...oczywiscie najpierw trzeba sie zorientowac czy gosc ogarnia temat zeby nie spier dolil roboty (tam w tym linku są zdjęcia jego prac - według mnie wporzo jakośc)
reasumując pacjent za 1000zł obszyje fotele i kanapę!!!
a zna ktoś warsztat gdzie mogą obszyć kierownicę bez jej ściągania?
tak na serio to nie chcę (i za bardzo nie wiem jak) ściągać kierownicy i wysyłać komuś na cały tydzień
najlepiej jakby się dało podstawić auto do warsztatu a oni samo ogarną robotę
oczywiście w okolicy wawy
sosna8 [Usunięty]
Wysłany: Pon 09 Lip, 2007
w okolicach wawy to nie znam ale jak byś się wybrał poza wawke to...na allegro się firmy ogłaszają że robią takie rzeczy
no właśnie może warto poszukać coś za wawą, umówić się, podjechać i w kilka godzinek powinni obszyć
sosna8 [Usunięty]
Wysłany: Pon 09 Lip, 2007
sam klej schnie około 4h a obszywanie jest na bank trudniejsze jak patelni nie zdejmujesz więc żeby to było pożądnie zrobione to wydaje mi się że calutki dzień trzeba poświęcic
inna sprawa że jak znajdziesz pod wawką to na wahe troche siądziesz więc nie wiem czy nie lepiej pójsc do warszawaskich tapicerów i pogadac...ale pewnie wezmą powyżej 400zł