auto: Clio szrot
silnik:: F4R 730
moc: 155km Pomógł: 72 razy Dołączył: 24 Maj 2007 Skąd: z Zakrzowa
Wysłany: Śro 14 Lis, 2007
Jak myślicie fordziak z tym silniczkiem to będzie jakiś Warm ;> ma ktoś jakieś doświadczenia ?? bo po ostatnich oględzinach 206 s16 to normalnie zwątpiłem...;/ Ale ten focus tez jest podejrzany, bo na zdjęciach to gó*** widać, tyle ze jest bliziutko, wiec go sobie oglądnę
auto: Clio szrot
silnik:: F4R 730
moc: 155km Pomógł: 72 razy Dołączył: 24 Maj 2007 Skąd: z Zakrzowa
Wysłany: Śro 14 Lis, 2007
właśnie mam mieszane uczucia co do niego;/ ale co do blacharza to ktoś sie znajdzie :D Tyle ze ja słyszałem z jednego źródła ze rdzewieją, a z innego ze jest w całości ocynkowany i jak nie był bity to gi ruda sie szybko nie chwyta...
Grzesiek VTS You cant handle the truth! Czy to jest saxo ??
auto: saxo 2 x 16V
silnik:: 1.6
moc: 136 i ??km Pomógł: 19 razy Dołączył: 13 Gru 2005 Skąd: Kraków
Wysłany: Czw 15 Lis, 2007
Loko Ty masz jeszcze tego Focusa i jak sie smiga a blakacha ??? Zawiódł kiedyś???
auto: ...
silnik:: ...
moc: ...km Pomógł: 49 razy Dołączył: 16 Lut 2006 Skąd: Kraków
Wysłany: Czw 15 Lis, 2007
Janusz napisał/a:
właśnie mam mieszane uczucia co do niego;/ ale co do blacharza to ktoś sie znajdzie :D Tyle ze ja słyszałem z jednego źródła ze rdzewieją, a z innego ze jest w całości ocynkowany i jak nie był bity to gi ruda sie szybko nie chwyta...
Jest w całości ocynkowany, ale jest hujowo ocynkowany, bo ford cynkowal blachy z których potem wykonywał cześci i tam gdzie blacha jest mocno gięta tam rdzewieje.
Mam w domu focusa od nowości nigdy nie był bity, ma niewielki przelot jak na swoje lata i cały czas stoi w garażu i drzwi w nim rdzewiały , u mnie tylko drzwi na dole na zagieciach, ale słyszałem/widziałem też problemy z tylną klapą, tak to inne elementy raczej nie rdzewieją.
Z mechaniką wszystko jest w porządku auto ma 8 lat i wymieniany było tylko jakieś plastikowe kolanko w ukłądzie chłodzenia bo ciekło, no i cierpi na typową przypadłość focusów, wyłączający się prędkościomierz podczas jazdy , ale to czujnik w skrzyni do wymiany. no i to wszystko.