auto: ...
silnik:: ...
moc: ...km Pomógł: 49 razy Dołączył: 16 Lut 2006 Skąd: Kraków
Wysłany: Sob 19 Sty, 2008
Vlodarsky napisał/a:
Waga+hamownia wydaje mi się, że te urządzenia mogą to zrobić
Nie ma sensu, bo trzeba by na kazdym bk robić badanie na hamowni i wadze, a to jest po prostu niemożliwe, zajmowało by mnóstwo czasu, i kosztowało góre pieniędzy
podzial na pojemnosc jest ok... wiadomo ze czasami nie do konca sprawiedliwy bo ja np moim 90 KM 106 musze sie gonic z VTS'am i innymi 16v nie mowiac juz o 160 KM cifach... ale no coz... albo rybki albo akwarium. sprzet odgrywa duza role w motorsporcie i robi sie wszystko aby szanse wyrownac, nie jest to niestety mozliwe.
auto: Peugeot
silnik:: 208 GTi
moc: podobno 230km Pomógł: 98 razy Dołączył: 05 Gru 2005 Skąd: zadupie
Wysłany: Sob 19 Sty, 2008
Cytat:
podzial na pojemnosc jest ok... wiadomo ze czasami nie do konca sprawiedliwy bo ja np moim 90 KM 106 musze sie gonic z VTS'am i innymi 16v nie mowiac juz o 160 KM cifach... ale no coz... albo rybki albo akwarium. sprzet odgrywa duza role w motorsporcie i robi sie wszystko aby szanse wyrownac, nie jest to niestety mozliwe
dlatego powstał Rallye 1.3 żeby bić seje i swifty
_________________ when the flag drops the bullshit stops
no tak ale w "normalnych" rajdach... czyli przy podziale pojemnosciowym narzuconym przez fia jade w klasie n1/a5... czyli w rzeczywistosci byly by to 106 rallye, seje (tylko w polsce jest klasa n0/a0) swifty, ax sport (dobry kozak, szybszy chyba niz 1.3 rallye) polo, micry itp.
opowieść z ostatniego rajdu Krakowskiego, startowal moj znajomy Knapczyk Stanisław, Cif VTi silnik seria model EG, na 2 odcinku opuscil droge na jakis czas, startowal jako ostatnie auto z klasy N2, za nim odrazu A grupowe Sejko Kwaśnego, w momencie jak kibice pomogli Hondzie powrocic na trase zaczelo dojezdzac Seicento, 1 szczyt ... Honda musiala zjechac na bok i przepuscic seicento, 160 KM pod gore nie dawalo rady temu malemu potworkowi.