tzn ja polecam je z jednego prostego powodu, sa szerokie i maja centralna klamre... z moich doswiadczen wynika ze takie tuningowe proste pasy szelkowe (takie jak np ja mam) sa bardzo bardzo lipne, lubia sie szybko poluzniac, zazwyczaj sa 2'' i lubia obcierac, w tych jezdzilem kiedys, na nic nie narzekalem aczkolwiek wtedy nie mialem porownania do niczego, sparco czy inni producenci to juz wyzsza polka cenowa.
p106rallye [Usunięty]
Wysłany: Czw 11 Wrz, 2008
W niedziele jak się spotkamy na autodromie, to Ci je pokaże,bo mam u siebie takie.
auto: Š135R, Š105
silnik:: duży i mały
moc: jest w Nas samychkm Pomógł: 15 razy Dołączył: 28 Lip 2007 Skąd: prosto z Serca
Wysłany: Pią 12 Wrz, 2008
jeżdże w nich na codzień od prawie roku i jak narazie spisują sie bez wiekszych zastrzeżeń... a trzymanie oczywiście nieporównywalne do 4pkt... jak będziesz w niedziele na autodromie to i u mnie możesz oblookać
Odpruć da sie na pewno, ale kwestia mojego zaufania do takich pasów za śmieszną kase to inna bajka. Jeśli chodzi o pasy to jednak wole wyrzucić kilka zł na coś markowego, tym bardziej że niedawno właśnie dobre pasy i kubeł uratowały kolege w zderzeniu Saxo vs Mondeo.
auto: Š135R, Š105
silnik:: duży i mały
moc: jest w Nas samychkm Pomógł: 15 razy Dołączył: 28 Lip 2007 Skąd: prosto z Serca
Wysłany: Czw 18 Wrz, 2008
Tomcat napisał/a:
niedawno właśnie dobre pasy i kubeł
mamy skupić uwage na "dobre" (czyt. drogie) czy poprostu na "pasy i kubeł" (czyt. pasy 'szelkowe')
sądzisz że te tańsze pasy kupuje się tylko po to, żeby ładnie w furze wyglądały? a te DROGIE dla bezpieczeństwa? myślisz, że aż tak duża różnica będzie przy jakimkolwiek dzwonie?
Dobre, ale niekoniecznie drogie Drogie to są 6-cio punkty za kilkaset zł, a nie prosty model Sparco za kwotę rzędu 200-300 zł. Dla własnego zdrowia psychicznego, wolę dorzucić stówke za marke która daje gwarancje jakości...