auto: Megane GT
silnik:: dci
moc: 110km Pomógł: 13 razy Dołączył: 31 Mar 2009 Skąd: Tarnowskie Góry
Wysłany: Śro 17 Sie, 2011
Jaka do mnie nie zagadał ale sam się odezwę :
po przepaleniu żarników na których kupiłem clio poszedłem w ori Philipsy ColorMatch D2S 4300K za 140 zł sztuka.. świeciły zajebongo białym światłem.. przy wymianie lamp zakupiłem 2 rodzaje żarników (chiniole 6000K i Philips Ultrablue 6000K o takie http://allegro.pl/philips...19.html#gallery - cena na szczęście wtedy była promocyjna bo wyrwałem za 280 komplet) po wielu testach i komentarzach ludzi że oślepiam (założone były chiniole) przełożyłem na Ultrablue i teraz jest po prostu mistrz - nie ma mowy o oślepianiu, żarnik po nagrzaniu świeci lekko niebieskawym światłem, podczas gdy chiniole świeciły na jakiś błękit co mocno pogarszało widoczność,
jest też jeszcze jeden argument warty przemyslenia - zarówno Philipsy 4300K jak i 6000K nie zmieniły swojej barwy od kupna do teraz, podczas gdy chiniole już wyblakły, co sugeruje że o wiele szybciej padną
i koniecznie kupuj po 2 i wymieniaj obydwie bo ogromnie widać różnicę - stara świeci jak kupa
Takie miałem u siebie w orginale i świeciły ładnie (dopóki jedna się nie zj.ebla) Teraz mam jakieś philipsy, ale nie wiem które, bo mechanik kupował i kolor taki biało żółtawy.
edit Te pierwsze co pokazałeś w poście powyżej, są takie same jak te ostatnie rózni je tylko cena.
auto: Clio Sport
silnik:: 2.0
moc: 201km Pomógł: 53 razy Dołączył: 10 Sty 2006 Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw 18 Sie, 2011
no i gites.
jak Krzys Freeman nie podesle mi dzisiaj telefonu zebym mogl sie odezwac do jego kontaktu to nastepnego dnia smigam po te co wkleilem za 139. done.