witam!
ta Ibi jest z Tychow... typa nie znam, ale ze male miasto bo tylko kilaset tys. mieszkancow to ktos tam kogos i ten ktos tego
gonilem sie z tym kolesiem po miescie nie tak dawno calkowicie z przypadku, niby cos juz tam mial zrobione, ale napewno to nie byl ten setup, i mowiac szczerze niczym nie mnie nie zaskoczyl...
zaproponowalem mu ustawke z VR6, akurat pod nieobecnosc Clio tym najczesciej jezdze, ale sie nie zgdzil narazie, bo cos tam, cos tam... moze uda mi sie go wyhaczyc na miescie... skoro robi niskie 7 do setki VRke powinnien lyknac... jak powroci Clio (o ile poworci, i o ile Clio) to wtedy zobaczymy co to warte... Valo narazie z Punto 1.2T tez ma drobne problemy (pompa nie wyrabia), ale juz w przyszlym poczatku mysle ze tez z gosciem stanie na setupie 1 bar.
chyba ze podleci jakis VTS do Tychow... bo jednego mielismy obiecane na Silesii
Dz!k [Usunięty]
Wysłany: Śro 28 Cze, 2006
a ten vr6 to zdrowa seria czy po jakichś modach??????
szymon [Usunięty]
Ja też mam serię. Całe 118 km :571:
chętnie bym sie z wami po wygłupiał
Kune [Usunięty]
narazie jeszcze seria... wyglada tak jak ma wygladac... na 1.4, niby troszke zaniedbana... ten teges... wiadomo o co chodzi
ewentualnie jest u nas w miescie (takie pogloski chodza, niektorzy widzieli nawet naoczenie) VR6 Turbo, ponoc 250 koni, ale wizual jeszcze nieskonczony... ale co jak z czym to nie wiem... wiecie jak jest, kolega kolegi jest kolega szwagra itd.
chyba ze podleci jakis VTS do Tychow... bo jednego mielismy obiecane na Silesii
tak, wiem i pamietam ale niestety nie ma mnie teraz w kraju i nie predko wroce-jakos po wakacjach i napewno sie jakos zgadamy
Dz!k [Usunięty]
Wysłany: Nie 02 Lip, 2006
no i sie okazało ze czipnięta izka jest szybsza od saxo fałteesa tdi power
warunków i czaso nie było za bardzo do ścigania mysle że jak Michał będzie miał więcej czasu można wyścig powtórzyć
nie ja
jesli chcesz robic watek diesel vs benzyna to moze ustaw sie z evo ktore sie u nas pojawilo, zebys nie plakal to rolowaniec
z czasem wystawie swoje 1.4 w benzynie, tez mozemy sie pobawic
Dziwi mnie jedno, opisy killi przez dieslowcow maja swoj ciekawy klimat. Pojawia sie obowiazkowo slowo "moment" oraz podkreslenie ze to diesel potrafi....
Ja to tych pierdół o dieslach nie mogę czytać... może dlatego,że 106 mam dłubnięte. Pomijam, że diesel w hothatchu to pomyłka. Autka gti mają skręcać, hamować, śłizgać,itd... Do tego diesel się nie nadaje i mogę się nawet o hajs założyć, że na krętym wyjmę każdą gnojówę Za to diesel do życia jest super, przyznaję.
Kune [Usunięty]
Wysłany: Nie 02 Lip, 2006
ale sie przyczepiliscie teraz :D:D jakby wygralo VTS to pewnie by bylo: "no wiadomo benzyna lepsza" itp
sprawa jest prosta, ibi tdi po chipie jest szybsza od VTS (seryjnego/nieseryjnego) i koniec kropka to byl sprint na prostej, wiec rozmowa o zakretach itp jest nie na miejscu.
proponuje kiedys zrobi jakis wyscig po zakretach i wtedy bedziemy mogli stwierdzic ew. wyzszosc jakiegos benzynowego GTI
wiec panowie, bez spinania, bo to tylko zabawa nie?? :D :564:
Czy ibi tdi po chipie bedzie szybsza od nieseryjnego vtsa? Chyba zalezy co znaczy nieseryjny... Ja sie wcale nie spinam, mam paska tdi i sie jaram, ze malo spalam. Tak samo lubie 106/vts, ale nie jestem maniakiem tych samochodzików. Ogolnie kolesie tdi jak czasami napisza, ze golfem tdi 130 po chipie clio williamsa robia, to mi sie smiac chce i tyle. A co do skręcania, to ja chętnie każdej gnojówie pokażę, gdzie raki zimują.
Tylko trza się pośpieszyć, bo jak zmienię na sporta i go zmodyfikuję, to raczej lancery na suchym będę gonił. I wtedy to raczej bez sensu się z jakimś dieselkiem ustawiać.
Dz!k [Usunięty]
Wysłany: Pon 03 Lip, 2006
chłopaki bez nerwów, na sr.pl sie wszyscy oburzyli ze kolega czipnietą izką w podczas sprintu był szybszy od seryjnego saxo vts i tam w temacie wszyscy pisali ze jest to nie możliwe ze kierwonik saxo nie umie jezdzić albo auto zaruchane, wiadomo ze na zakrętach nie miałbym szans i to było napisane też w temacie, nie ukrywam
co do ibi i saxo może i mam więcej kucy ale moje autko waży teraz koło 1160-1170kg więc saxo jest dużo lżejsze i ma lepszy rozkład masy u mnie jest w stosunku 70% na przodzie co też pewni ma niebagatelne znaczenie na torze
dzik jak chcesz to moge z tobą stanąc mimo masz więcej koni, dla mnie to tylko zabawa
pozdro
To jak to wkoncu braliscie sie na 1/4 ?? Michal leniu napisz cos! Z tego co wyczytalem na sr to tyle wiem ze sie scigaliscie ale samochody jakies jechaly i musieliscie hamowac. poprosze przebieg calego zajscia opisac mi tu. Nie wybacze ci tego ze nie napisałes do mnie (foch)
[ Dodano: Pon 03 Lip, 2006 ]
Kune napisał/a:
ale sie przyczepiliscie teraz :D:D jakby wygralo VTS to pewnie by bylo: "no wiadomo benzyna lepsza" itp
sprawa jest prosta, ibi tdi po chipie jest szybsza od VTS (seryjnego/nieseryjnego) i koniec kropka
Czy sprawa taka prosta to nie wiem mam saxo o tej samej mocy co iza jak bedzie okazja to mozna to zweryfikowac czy nieseryjne saxo tez dostaje.
[ Dodano: Pon 03 Lip, 2006 ]
Poza tym i tak bym nie zamienil saxo na mocne tdi na prostej. Gdzie radosc z szybkiego pokonywania zakretow ?? hamowania ?? nie ma takiej opcji zebym zamienil hothatcha na nawet hot TDI!!