Moje prywatne odczucie jest takie, że Seb latał jak wariat i nikt powtarzam NIKT nie był w stanie go ogarnąć do wypadku na rowerze. Po powrocie już zaczął przegrywać.
Co będzie w Szwecji - mam nadzieje, że mAbZ się mylisz bo lubię Seba...
Nawet przed wypadkiem na rowerze nie był w stanie wygrać rajdu Szwecji ani Finlandii.
Szanuję go i nie mam nic przeciwko, żeby znów został mistrzem. Ale nie jest Bogiem
Nawet przed wypadkiem na rowerze nie był w stanie wygrać rajdu Szwecji ani Finlandii.
Zartujesz... prawda? Krolem Szwecji i Finlandi od jakiegos czasu byl nie kto inny jak Marcus... ale nie zapominaj o roku 2004... jakbys czasem zapomnial to -> http://www.rallybase.nl/i...ult&rallyid=390 pozdrawiam
p.s. fakt... w Finlandi jeszcze nie wygral... najwyzszy czas
auto: Mazda MX5
silnik:: 1596
moc: 110km Pomógł: 78 razy Dołączył: 04 Gru 2005 Skąd: Warszawa Wola
Wysłany: Pon 28 Sty, 2008
mABZ - a co powiesz ze nawet sordo wkładał hirvonenowi ?? jedynie defekt samochodu mu przeszkodził w zajęciu drgiego miejsca.
ok , moze i wygra hirvonen w szwecji, ale generalnie sebek nawkłada wszystkim . Bo jedzi od linijki i śmiga citroenem
auto: MINI Cooper S
silnik:: 1,6 supercharger
moc: 170km Pomógł: 115 razy Dołączył: 10 Sty 2007 Skąd: Warszawa Centrum
Michał napisał/a:
mABZ - a co powiesz ze nawet sordo wkładał hirvonenowi
Naprawde ??
No tego to sie po nim nie spodziewałem...
Rozumiem że tajemnicza siatka w subarynie nadal pozostanie tajemnicza
Gdyby był lagadula na pewno by nam wytłumaczył o co cho z tą siatką
W końcu on zna sie na subaru...
Michał napisał/a:
generalnie sebek nawkłada wszystkim
Tak będzie !
_________________ A można było jeździć francuzem całe życie...
auto: MINI Cooper S
silnik:: 1,6 supercharger
moc: 170km Pomógł: 115 razy Dołączył: 10 Sty 2007 Skąd: Warszawa Centrum
Maciek napisał/a:
ja nie mam pytań
A ja mam: do czego służy ta cholerna siatka w subaru WRC ????
_________________ A można było jeździć francuzem całe życie...
Olek [Usunięty]
Wysłany: Wto 29 Sty, 2008
w morde jeża przespałem wczoraj relacje na 4 co za peszek .
seb wychowany na asfalcie i na nim rzadzi wg.mnie , a szutry jednak pozostana
domeną zawodników z północy europy (w finlandi to mają wogule asfalt ? ) .
Ale jak przystało na mistrza loeb jest dobry wszędzie i na każdej nawierzchni
Spośród tej dwójki, Loeb i Horvonen, myślisz że Loeb ma większe szanse na wygraną w Szwecji?
Jeśli tak, to się zastanów, aż dojdziesz do prawidłowego, odwrotnego wniosku...
moc: 146++, 343km Pomógł: 80 razy Dołączył: 09 Kwi 2006 Skąd: ze wsi
dla chrzanka od rallyonline :D
Od nowego sezonu FIA nakazała wprowadzenie w samochodach WRC nowych elementów bezpieczeństwa. Po raz pierwszy mogliśmy oglądać je na Monte i jedno rozwiązanie zaskoczyło nieco kibiców.
FIA skupiła się przede wszystkim na poprawieniu bezpieczeństwa podczas uderzeń bocznych. Dlatego fotel musi być odsunięty od drzwi przynajmniej o 200 mm, mocowania i cały kubełek zostały wzmocnione, zaś w drzwiach zastosowano kratownice rozpraszające siły w razie wypadku. Co jednak najbardziej rzuca się w oczy to siatka pomiędzy fotelami kierowcy i pilota.
Gruba siatka, podoba do tych montowanych na oknach w samochodach wyścigowych, ma zminimalizować ryzyko uderzania w siebie nawzajem zawodników, podczas rolki czy mocnych uderzeń. Piloci co bardziej porywczych zawodników mają jednak dodatkowy powód do zadowolenia. Kierowcom już nie będzie tak łatwo dokonywać rękoczynów, spowodowanych błędem pilota, co już nieraz zdarzało się w przeszłości.
Mówili mi o video, które ukazało się w Internecie, jak przejeżdżam bardzo blisko żandarma. Widziałem go, no ale dobrze - on przechodził przez drogę! Ani przez chwilę nie myślałem, że go dotknę. Jesteśmy przyzwyczajeni do przejeżdżania 5 cm od ściany i mówię wam, że żandarm był bezpieczny. Ale na video wygląda to efektownie.
auto: ...
silnik:: ...
moc: ...km Pomógł: 49 razy Dołączył: 16 Lut 2006 Skąd: Kraków
106 napisał/a:
dla chrzanka od rallyonline
Piloci co bardziej porywczych zawodników mają jednak dodatkowy powód do zadowolenia. Kierowcom już nie będzie tak łatwo dokonywać rękoczynów, spowodowanych błędem pilota, co już nieraz zdarzało się w przeszłości.
Hahaha to była moja pierwsza myśl, ze to nowy system zabezpieczajacy pilota przed wstrząsami powstajacymi od naparzania go po kasku
auto: ...
silnik:: ...
moc: ...km Pomógł: 49 razy Dołączył: 16 Lut 2006 Skąd: Kraków
A co do door cagea, to wyglada to na prawde solidnie:
ale to dopiero 2009, rally online sie troche pospieszyło:
FIA:
"These measures will be introduced in stages. For the first rally in 2008, the nets, energy absorber, extra space and belt anchorages will be brought in. These represent the major part of the improved protection package. Mid-season will see the introduction of the improved seat and seat-rails. The door cage is planned for 2009, with further testing scheduled for this component."