auto: mam
silnik:: też
moc: 72.5km Pomógł: 46 razy Dołączył: 20 Kwi 2009 Skąd: SY
Wysłany: Wto 06 Kwi, 2010
wędzarnia dobra rzecz..wychodzi pysznie
tu z ziomkiem w USkórwaA na czilu
nasze mięso było w zalewie 24 h a robiło się cały dzień..dobry preteks do hlania-bo przecież mięsa trzeba pilnować
auto: Clio I,
silnik:: 2.0
moc: 260,km Pomógł: 40 razy Dołączył: 08 Cze 2006 Skąd: Warszawa
Wysłany: Śro 07 Kwi, 2010
bbq ribis z fasolą od "czarnego brata Majka" niszczy system
Marcel [Usunięty]
Wysłany: Czw 06 Maj, 2010
Może nie śniadania ale jak się człowiek uprze to opierdoli łosia z rana
Łosoś zapiekany z cytryną (można robić w piekarniku i na grillu)
Potrzeba nam następujących składników:
dzwonka łososia lub filety
1-2 cytryny
masło - może być czosnkowe
koperek - najlepiej świeży
listki laurowe
sól
pieprz
folia aluminiowa
Sposób przygotowania:
Piekarnik nagrzewamy do temp. 170-180 stopni.
Kawałki łososia układamy na folii aluminiowej. Każdą porcję zawijamy oddzielnie.
Rybę solimy i posypujemy pieprzem z obydwu stron.
Do każdej porcji dodajemy odrobinę masła, plaster cytryny, listek laurowy i posypujemy koperkiem.
i wsadzamy na 20min do nagrzanego piekarnika
i po 20 minutach wyjmujemy soczystego łososia w sosie z cytryny i koperku
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach