Dziku ja mysle ze chlopakom chodzi o fakt ze napisales ze oba auta jadą rowno a jedno jest o 0.5 sek szybsze. (czyli jedno zaprzecza drugiemu)
Czas 0-100 sie u nich moze roznic ale na ulicy ida rowno.
Pierwszy przyklad jaki podac moga moge to clio 1.4 16v vs alfa 156 2.0
Clio mozna stawac na jajach i niestety 9.x sie nie zrobi, brakuje kilku km/h a zmiana niegu z II na III jest dosc dluga. Alfa robila regularnie 9.x a ida obok siebie do 150 rowno.
auto: Clio I,
silnik:: 2.0
moc: 260,km Pomógł: 40 razy Dołączył: 08 Cze 2006 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto 07 Paź, 2008
przyznaje ze teraz to ja tez nie rozumiem.
1. jezeli auto A ma 9 sek do setki (czas rzeczywisty) i auto B ma 9 sek do setki (czas rzeczywisty) to przy tych samych warunkach powinny isc rowno do tej setki tak
2. co innego jezeli mowimy o wartosciach katalogowych lub tez roznych warunkach wyscigu (czyli zla zmiana biegu itd...)
3. oczywiscie moze tez byc tak ze STI bedzie szybszy do 100 ale do 200 szybszy będzie Rasta itd....
Przykladow mozna wymieniac tysiace - ja nadal uwazam ze chlopaki uczepili sie tylko twojej wypowiedzi (a dokladnie bledu w tym zdaniu = paradoks)
Dziku chłopakom chodzi o tą wypowiedź:
dzik napisał/a:
sam czas do setki za duzo nie mowi, samochody moga jechac rowno a czas do setki moze sie roznic o 0.5s
1. jezeli auto A ma 9 sek do setki (czas rzeczywisty) i auto B ma 9 sek do setki (czas rzeczywisty) to przy tych samych warunkach powinny isc rowno do tej setki tak
nawet nie chodzi o to, że do setku muszą IŚĆ równo, ale przy 100 powinny BYĆ równo.
auto: Clio I,
silnik:: 2.0
moc: 260,km Pomógł: 40 razy Dołączył: 08 Cze 2006 Skąd: Warszawa
anjas napisał/a:
Bad-i napisał/a:
nawet nie chodzi o to, że do setku muszą IŚĆ równo, ale przy 100 powinny BYĆ równo.
auto: Sitroen
silnik:: D16Z28K76W11
moc: milijonkm Pomógł: 36 razy Dołączył: 21 Maj 2006 Skąd: Z dupy
zaraz zaraz - jeśli jeden fur osiąga setkę po 9 sekundach od startu, a drugi - po dwóch sekundach, ale ruszy 7 sekund później - oba będą miały 100 w tym samym momencie, a będą daleko jeden od drugiego, nie? Więc jest możliwe, że po 9 sekundach fury są obok siebie jadąc mniej więcej równo, jeden ma na budziku 98, a drugi 102, nie?
zaraz zaraz - jeśli jeden fur osiąga setkę po 9 sekundach od startu, a drugi - po dwóch sekundach, ale ruszy 7 sekund później - oba będą miały 100 w tym samym momencie, a będą daleko jeden od drugiego, nie? Więc jest możliwe, że po 9 sekundach fury są obok siebie jadąc mniej więcej równo, jeden ma na budziku 98, a drugi 102, nie?