No i jeszcze sprawdź czy dobrze wiązania przykręcili i nie będziesz jeździł przodem deski do tyłu, z reguły przód jest dłuższy, jak nie to poznasz po grafice i napisach na desce.
Jeśli prawą nogą kopiesz piłkę, mudżinów w robocie czy cokolwiek to ustaw sobie prawą nogą z przodu, jak lewo nożny to lewą (oczywiste w sumie, ale większośc ludzi ma ciężką rozkminę) Jak Co powiedzą, że ustawia się zawsze na lewą, albo na prawą, to sprzedaj im buta zaraz i będziesz pewny która noga z przodu.
auto: Reno Sport
silnik:: 1.6
moc: 133km Pomógł: 15 razy Dołączył: 17 Cze 2009 Skąd: przyjezdny
Wysłany: Pon 20 Lut, 2012
Koto napisał/a:
Jeśli prawą nogą kopiesz piłkę, mudżinów w robocie czy cokolwiek to ustaw sobie prawą nogą z przodu, jak lewo nożny to lewą
akurat to nie jest prawda, ja jestem regular, a piłkę całe życie kopałem prawą nogą
Najprostszy sposób, żeby sprawdzić, która noga z przodu - niech ktoś Cię popchnie od tyłu, ta noga, którą pierwszą wystawisz, to Twoja przednia noga na snowboardzie
auto: E39 523i
silnik:: 2,5
moc: Ile Pan Bóg Dakm Pomógł: 16 razy Dołączył: 01 Wrz 2009 Skąd: ŚwiątyniaOpatrzności
Wysłany: Pon 20 Lut, 2012
no nie do końca tak jest. To chyba indywidualna kwestia. Ja na desce byłem goofy i teraz na snowboardzie, a według teorii popchnięcia czy "nogi na ślizgawce" to powinienem być regular.
akurat to nie jest prawda, ja jestem regular, a piłkę całe życie kopałem prawą nogą
Najprostszy sposób, żeby sprawdzić, która noga z przodu - niech ktoś Cię popchnie od tyłu, ta noga, którą pierwszą wystawisz, to Twoja przednia noga na snowboardzie
Jasne, są wyjątki ale w zdecydowanej większości przypadków to się sprawdza. Jak wiesz, że ktoś Cię popchnie żeby sprawdzic którą nogą staniesz najpierw to już nie zadziała.
Ja założyłem mojej Żonie na lewą nogę z przodu i popatrzyłem chwilę jak wygląda jej nauka. Podświadomie wystawiała prawą nogę do przodu więc szybciutko na stoku przełożyłem jej wiązania i już było OK.
Najlepiej mieć przy sobie śrubowkręt albo śrubowykręt i sobie przestawić jak coś nie pasi