Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Poczta   Rejestracja   Zaloguj   Album

Poprzedni temat «» Następny temat
43. Monte Calvaria 26.01.2008
Autor Wiadomość

qbus 
Witamina A..

auto: Civic FN2
silnik:: K20Z4
moc: 201km

Wysłany: Sob 26 Sty, 2008   

a grzech jedzie? czekam na jakas ciekawa relacje... a tak btw to na wytlumaczenie czemu Marcel tez nie wystartowal.

Loko 
Dr. Scheffler dzwoń 500 000 529

auto: ...
silnik:: ...
moc: ...km

Marcel 08 napisał/a:
jada sie nawzajem w dupe u Marcela w lozku :rotfl:

to pisalem ja, Kebab

Jak to mówią są rzeczy ważne i ważniejsze :rotfl:

grzech 
to byłem ja, Jarząbek

auto: citroen / saxo
silnik:: TUJP4 1.6
moc: 150km

uff, mega padniety jestem ale super imprezka, moze proby troche rozczarowaly, ale ogolnie niezly fan bo dawno na takiej imprezie nie jezdzilem. Wynikow jeszcze nie znam, ale 2 taryfy i nietrafione gumy (toyo R888) w tych warunkach/probach niczego dobrego nie wroza :( ale w totalu bylo naprawde fajnie, moge jechac cos podobnego nawet jutro :)

Marcel
[Usunięty]

nie pojechalismy, bo na BK odpadlo za mało aut :( - oczywiscie zle nikomu nie zyczylismy .... spoznilismy sie ze zgloszeniem niestety ....

z tego co widzialem na pierwszych dwoch miejscach jednak miejscowi byli .... i moj ziom i faworyt K.Szymanski w Legacy :D

grzesiu kibicowalismy ci ONLINE u badiego przy lyseczce ale potem poczulismy maly niedosyt, ale chyba wtedy byla T

grzech 
to byłem ja, Jarząbek

dzieki za trzymanie kciukow, a co do wynikow ... hmm bedzie ze sie tlumacze, ale trudno - z oponami mega pomylka (deszcz i wiekszosc to straszny syf albo szuter) i jakos z pilotem sie tez dogadac nie moglem.

Mam nadzieje ze na nastepnej imprezie Ty i Bad-i juz bedziecie jechac i bedziemy w jednej klasie, bedzie sie dziac :)

ps. byly odcinki gdzie udawalo mi sie pojechac na 1 albo drugie miejsce w klasie wiec mam nadzieje ze kreski na mnie jeszcze nie postawiliscie ;)

qbus 
Witamina A..

auto: Civic FN2
silnik:: K20Z4
moc: 201km

najwazniejsza jest meta... a toyo w takich warunkach to faktycznie dziwny wybor, byly one w ogole dogrzane gdziekolwiek? :D

calkiem nieźle pojechał chyba gość swiftem w klasie 2... w pewnym momencie widzialem ze byl wysoko w gen wg wynikow do ktorych linka podawal loko, pewnie szedl niezla petarda.

Przem_106 
kluseczek

auto: Peugeot 206 RC
silnik:: 2.0
moc: 177km

Właśnie wróciłem do domu.
KJS bardzo zacny. Świetna organizacja, świetena konkurencja, naprawdę najwyższy poziom kierowców amatorów szczególnie w klasie 5 no i bardzo dobry poziom w kl. 2.
Klasa 2 i 5 były najbardziej obsadzone i tam widac było bardzo wyrównaną, zaciętą i stojącą na naprawdę bardzo wysokim poziomie rywalizację. Jeśli chodzi o wyniki klasy 2, to Swift z dolnośląskiego to auto 4x4 dlatego kręcił takie czasy. Poza tym kierownik jest mistrzem Polski w klasie 2 z zeszłego roku. Klasa 3. Tu klasą dla siebie był Pan Tomalak w saxo. Dalej gonił go kierowca żółtej VTI, ale poprostu umiejętności trochę słabsze. Ostatnie miejsce na pudle było otwarte i praktycznie każdy mógł po nie sięgnąć. Wg mnie klasa średnio obsadzona. Kolegę z hh widziałem tylko na pierwszej próbie. Auto bardzo fajne, ale za często hamowało ^_^ Miałem wrażenie że kierowca za często hamował lewą nogą.
Klasa 4, to dominacja zawodnika z Chełma. Podobnie jak Tomalak tak i on był klasą dla siebie.
Drugie miejsce dla BMW swiadczy o tym, że kierowca RWD był napradę dobry, a konkurencja średnia. O klasie 5 nie wspomnę, bo auta 4x4 nie bardzo mnie kręcą, choć tam się naprawdę działo i było na co popatrzeć.

BaRtO_206GT 
wiosna lato jesień zima

auto: 206GT
silnik:: EW12J4
moc: xxxkm

Wysłany: Nie 27 Sty, 2008   

sa wyniki: http://www.ak-polski.org....p?id=447&menu=1

Marcel
[Usunięty]

BaRtO_206GT napisał/a:
sa wyniki: http://www.ak-polski.org....p?id=447&menu=1

jak pisalem wczesniej, zeby zwrocic uwage na K.Szymanskiego i prosze :D 2 miejsce w generalce :jupi:

grzech 
to byłem ja, Jarząbek

ja moge troche dodac o klasie 3.
1. miejsce - Tomalak (saxo), jak ktos widzial jak on jezdzi to nie ma watpliwosci dlaczego, bardzo plynna jazda, mega opanowana lewa nowa i bardzo duze doswiadczenie, wygrywa klase juz od wielu wielu lat. Dla mnie wzor kierownika, choc czasami zdarzy mu sie nie wygrac :)
Jesli chodzi o auto to z tego co ja wiem to: b6, dolot, zmieniony wydech (jakies wlasne wynalazki) skrocone przelozenie 13x59, zmieniona maska :)

2. miejsce - Grzywacz honda CRX - pierwsze raz go widzialem, auto mega glosnie (dobrze ze nie badali wydechu)

3. miejsce Oracz - Honda VTi, drugi start tym autem, wczesniej bardzo krotko C2 (bo nie jezdzilo), wczesniej dlugo saxo. Zawsze tnie sie z Tomalakiem, ale na razie wypada gorzej. Tym tazem przekombinowal na 1.wszej probie, skrocil sobie trase przecinajac tasme, a potem klocil sie ze nie bylo slupka wiec mogl sobie ostro przyciac :) - dostal taryfe i w ten sposob przegral 2. gie miejsce (chociaz nie wiem czy dal by rade temu crxowi).
Auto wyglada na serie.

4. miejsce Mendelski - znany jako menda na forum. Na kajotesach jezdzi calkiem niezle. Auto pomichalowe ale troche je doseryjnal - wywalil wydech, fotel.

5. LAtos w nissanie sunny, faworyci Bad-iego :)

Przem_106 
kluseczek

Tomalak ma napewno grubą rurę w zawiasie, szperę i coś koło 150 kucy. To bardzo małomówny człowiek i cięźko sie z nim gada, ale ścigałem się z nim kilka razy więc co nieco powiedział:-) Co do umiejętności jeźdżenia to tylko kierowca w żółtym civivu mógł mu dorównać, ale trochę za agresywnie no i do tego ten skrut, który widziałem. Taryfa jak najbardziej słuszna!
Odnośnie hamowania lewą - moja mała uwaga była grzech do Ciebie. Za dużo lewej. W wielu momentach auto chciało jechać dobrym torem, a ty hamowałeś je niepotrzebnie lewą.
Kierowca Nissana napewno miał dużo szczęścia gdy otarł się o hydrant w jednostce i w moim mniemaniu jechał za agresywnie.

Bad-i 
bzuuummmmmmmmmmmm

auto: Clio I,
moc: 260,km

hmm no Pawel w nissanie zawsze jezdzil jak najblizej (slupka, nawrotu, drzewa itd......) - poprostu skracal droge nawet o centymetry jezeli ona na to pozwalala

grzech 
to byłem ja, Jarząbek

Przem_106, wyslij mi na priv jakis dokladniejszy opis mojej jazdy, chetnie sie dowiem w ktorych miejscach te niepotrzebne hamowania.

Przem_106 
kluseczek

Zapomniałem dodać. Załoga 106 rallye w klasie 2 bardzo fajnie jechała no i 1.3 też godnie się zbierał. Wynik też całkiem dobry. grzech - wiesz coś o aucie? Wydaje mi się, że moc nie jest seryjna, choć nigdy nie widziałem jak jedzie rallye 1.3

Marcel
[Usunięty]

Wysłany: Wto 29 Sty, 2008   

Przem_106 napisał/a:
Wydaje mi się, że moc nie jest seryjna, choć nigdy nie widziałem jak jedzie rallye 1.3

pod maska nie widzialem, ale srodek wygladał na mocno odelzony, wew. lekki bak paliwa, z przod było widac "inna" chlodnice ktora wygladala raczej jak IC od Iveco, zawias twardy jak cholera dosc wysoko postawiony tył, ale to raczej zasługa lekkiego tyłka, z przodu jeszcze hardcorowe płyta pod silnikiem .... kolesie dosc smieszni, ale kontaktowi - Oskar chwile z nimi gadał, gosc cos wspomiał o budowie drugiego silnka 1.3 ale nie ma na to czasu ostatnio ....

tyle wiem :>

Odpowiedz do tematu