auto: ...
silnik:: ...
moc: ...km Pomógł: 49 razy Dołączył: 16 Lut 2006 Skąd: Kraków
Wysłany: Pią 03 Maj, 2013 KUPNO GIEPEESA w US
Planuje kupić odbiornik GPS, jednak w Polsce chyba kogoś mocno pogrzało w głowę i cena jaka znalazłem o 500 zł podczas, gdy w US mogę go kupić za 80 dolców. Pojawia się pytanie, czy mogą mnie spotkać jakiekolwiek niedogodności i problemy oprócz konieczności zakupu przejściówki do jego ładowania? Ktoś przerabiał temat i kupował to ustrojstwo w US?
auto: BMW Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Gru 2005 Skąd: Kraina Grzybów
Wysłany: Pią 03 Maj, 2013
Kup sobie najtańszego gpsa na MTK II - ten qstarz też jest na tym chipie.
Takie coś kosztuje około 40$ i tez można ustawić na 10hz, właśnie tak zrobiłem w swoim odpowiednim softem...
I to jest debesciak, 10hz 185pln - Dariano, tez taki powinienes zanabyc
_________________ Samochody to ZUO!
rabarbar [Usunięty]
rozumiem ze to pozwala na robienie telemetri jak w F1 ?? Możecie podac troche szczegółów dla debila-gdzie to podłączyć,z czym to się je ,czy prąd nie kopnie itd ??
Jest dużo różnych softów do tego
generalnie to jest szybki (dokladny) odbiornik gps z którym łaczy się telefon z aplikacją.
Ja używam racechrono na androida, czyli ustawiasz bramki i masz pomiar czasu i pełną telemetrię na którą pozwala gps oczywiscie.
Do nagrywania filmików z zegarami i mapką toru używam alaphd,
Jest jeszcze sporo innych apek, jest w czym wybierać.
_________________ Samochody to ZUO!
rabarbar [Usunięty]
Dzieki.
Chyba sobie zrobie prezent pod postacią tego.
auto: ...
silnik:: ...
moc: ...km Pomógł: 49 razy Dołączył: 16 Lut 2006 Skąd: Kraków
Wysłany: Pon 06 Maj, 2013
M napisał/a:
I to jest debesciak, 10hz 185pln - Dariano, tez taki powinienes zanabyc
I takiego holuxa trzeba przestawić na 10 Hz?
To wtedy jest prawdziwe 10Hz, a nie jakieś emulowane?
Łatwo się to przestawia, ogarnę to?
Robi się to raz na zawsze, czy trzeba powtarzać przed każdym uruchomieniem?
Wysłany: Pon 06 Maj, 2013
Wydaje mi się że jak wyciągniesz z niego baterię/rozładujesz do zera to trzeba będzie od początku ale o to nie ma co się obawiać bo podczas pracy nonstop to pracuje 30godzin.
Co do updatu nie dam sobie reki uciąć ale patrzyłem po logach moich i puma/siemy i ilość informacji jest taka sama bo i układ jest ten sam. Przestawia się banalnie - po podłączeniu do kompa wybierasz co trzeba i już. Nawet gdybyś miał mieć 5hz to i tak to będzie już bardzo dużo , dokładność 5h to chyba 0,07sekundy.