auto: Clio
silnik:: znów jest
moc: ponad stokm Pomógł: 15 razy Dołączył: 07 Kwi 2011 Skąd: WWa
Wysłany: Śro 16 Paź, 2013 o wynajmie i najmie
spostrzeżenie z dziś:
1. Darmowe strony nie są gorsze niż płatne ..wręcz przeciwnie:
kiedyś korzystałem z domiporta do zamieszczenia swojego ogłoszenia i byłem zadowolony, wyświetleń było sporo, telefonów sporo, cena - kilka złotych - generalnie ok
teraz poszukując na szybko najemcy wpisałem w google "wynajem mieszkania" i drugi wynik to strona otodom.
no to ok - płacę.. akceptuję regulaminy.. zamieszczam.. czekam..
ogłoszenie w sumie nie do znalezienia przez google wpisując słowa z jego treści
no i dziś dostałem email podsumowujący...
ogłoszenie podstawowe za 12 PLN! w ciągu 10 dni - 167 wyświetleń
dla porównania -
na gumtree 20 godzin - 254 wyświetlenia
(ogłoszenie bezpłatne, bez promowania, wrzucone nawet bez zakładania konta)
do tego mamy jeszcze inne darmowe więc omijajcie OTODOM!
miłego dnia
silnik:: 2.3
moc: 110km Pomógł: 44 razy Dołączył: 27 Mar 2011 Skąd: Wilanów 90210
Wysłany: Śro 16 Paź, 2013
Z ogłoszeń na gumtree zawsze miałem taki ruch że ostatecznie podawałem tylko maila i odpowiadałem na oferty które mnie interesowały Jak raz podałem telefon to cały dzień w biurze siedziałem i odbierałem rozmowy.
sprzedaję mieszkanie teraz w wawie, kawalerkę (żeby nie było, że nie na temat, to z ogrzewanym miejscem w garażu) i problem z ogłoszeniami jest taki, że od cholery jest samych ofert. żeby przebić się ze swoją ofertą, to trzeba wykupić promowanie.
Poza tym polecam adresowo.pl - tam są oferty bezpośrednie, do tego fajne mieszkania są na szybko.pl
na otodom niestety trzeba wystawić, bo tam najpierw ludzie zaglądają
auto: Clio
silnik:: znów jest
moc: ponad stokm Pomógł: 15 razy Dołączył: 07 Kwi 2011 Skąd: WWa
Wysłany: Śro 16 Paź, 2013
zamiast wystawiać na otodom to wpłać mi 12 złotych na konto a ogłoszenie przylep na kartce w windzie. ten sam zasięg i efekt a przynajmniej ja się piwka napiję
a poważnie - ja proponuję taki model działania:
wystawić na domiporta (zaraz i tak pośrednicy jak szarańsza nadciągną i nawet bez pytania Ciebie Twoje ogłoszenie będzie żyło własnym życiem)
a do tego regularnie wystawiać od nowa na gumtree i tablica.
robisz sobie folder gdzie wrzucasz gotowy tekst do przeklejenia, obrobione foty, którymi chcesz się posłużyć i tym sposobem masz ogłoszenie prawie ciągle na wierzchu nie płacąc za to 50 złotych dziennie.
Michał, daj spokój, nad tą kawalerką ciązy jakieś fatum. Drzwi od łazienki się zatrzaskują na kilka godzin z gościem w środku, który pod wpływem działania jakichś dziwnych nadprzyrodzonych sił zasypia na klopie.
Schody są zaczarowane, człowiek chce wyjść na podwórko, iść jak człowiek do domu, bo godzina późna a dostaje się do garażu, przez pół godziny wali w drzwi, żeby go wypuścić na zewnątrz ale nikt nie otwiera...
auto: Fryzjerskie
silnik:: 1.8
moc: 140km Pomógł: 9 razy Dołączył: 04 Sty 2011 Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw 17 Paź, 2013
Ja mogę powiedzieć że jak szukałem mieszkania do wynajęcia przeglądałem właściwie tylko gumtree, a ilość ogłoszeń już w tym serwisie była tak duża że nie chciało mi się szukać nigdzie indziej.