auto: ...
silnik:: ...
moc: ...km Pomógł: 49 razy Dołączył: 16 Lut 2006 Skąd: Kraków
Wysłany: Pią 20 Wrz, 2013
GeKo napisał/a:
185/60R15
Na śnieg OK, ale na suchym trakcji zero przy wyjściach z winkli, hamowania też jakoś dziwnie się wydłużyły.
W ten rozmiar wstępnie celuje, chociaż kusi mnie ciągle coś węższego. To mieści się spokojnie w clio, bo jest trochę większe od serii? Na jakiej szerokości felgi to masz?
auto: Clio szrot
silnik:: F4R 730
moc: 155km Pomógł: 72 razy Dołączył: 24 Maj 2007 Skąd: z Zakrzowa
Wysłany: Sob 21 Wrz, 2013
Loko napisał/a:
Serio , rozumiem, że to jakiś kolec. Na jaką felgę to wsadziłeś?
seeerio, wsadziłem to na felgę o szerokości 6j, przy takim profilu, gubi sie różnica szerokości. To jakiś drogowy skandynawski kolec, ale ma chyba już więcej lat niż ja, dziwna to opona, niezbyt to klei przy upalaniu
i tera tak... 195 to sie kompletnie na zime nie nadaje, na sniegu to nic nie klei, ledwo pod górki wyjeżdzałem, na 185/60 było już duuuzo lepiej, mysle ze optymalna byłby jakieś dobre 175.... oczywiście mowa o upalaniu po śniegu i do normalnej jazdy po asfalcie.
auto: Renault Clio
silnik:: F4R 738
moc: 188km Pomógł: 132 razy Dołączył: 13 Mar 2008 Skąd: Będzin
Loko napisał/a:
GeKo napisał/a:
185/60R15
Na śnieg OK, ale na suchym trakcji zero przy wyjściach z winkli, hamowania też jakoś dziwnie się wydłużyły.
W ten rozmiar wstępnie celuje, chociaż kusi mnie ciągle coś węższego. To mieści się spokojnie w clio, bo jest trochę większe od serii? Na jakiej szerokości felgi to masz?
na seryjnym zawiasie jest OK, przy moim obniżonym czasami przytrze o nadkole z przodu.
6,5" na 7" robi sie straszny naciąg i słabo to wygląda.
auto: Clio
silnik:: znów jest
moc: ponad stokm Pomógł: 15 razy Dołączył: 07 Kwi 2011 Skąd: WWa
ja też na mieszczucha więc 195/50 r15
GeKo napisał/a:
Loko napisał/a:
GeKo napisał/a:
185/60R15
na seryjnym zawiasie jest OK, przy moim obniżonym czasami przytrze o nadkole z przodu.
6,5" na 7" robi sie straszny naciąg i słabo to wygląda.
To bardzo nie dobrze, bo mam fajny komplet 15, ale maja 7 cali szerokości. Liczyłem na to ze prócz upalania wykorzystam je w zimie, a wychodzi na to ze będzie musiała wjechać jakaś stalówka
auto: ...
Janusz napisał/a:
Loko napisał/a:
Serio , rozumiem, że to jakiś kolec. Na jaką felgę to wsadziłeś?
seeerio, wsadziłem to na felgę o szerokości 6j, przy takim profilu, gubi sie różnica szerokości. To jakiś drogowy skandynawski kolec, ale ma chyba już więcej lat niż ja, dziwna to opona, niezbyt to klei przy upalaniu
i tera tak... 195 to sie kompletnie na zime nie nadaje, na sniegu to nic nie klei, ledwo pod górki wyjeżdzałem, na 185/60 było już duuuzo lepiej, mysle ze optymalna byłby jakieś dobre 175.... oczywiście mowa o upalaniu po śniegu i do normalnej jazdy po asfalcie.
Dzięki, to pakiet przydatnych informacji.
Mam coraz większe dylematy,jakby 185 wchodziło na moja 7 felgę to bym się nie zastanawiał i nie bral nic węższego, ale jak i tak muszę kupić felgi to sprawa staje się otwarta.
Wyczaiłem, ze jest jeszcze jeden ciekawy rozmiar w przystępnej cenie 155/65/R15
auto: Clio szrot
silnik:: F4R 730
moc: 155km Pomógł: 72 razy Dołączył: 24 Maj 2007 Skąd: z Zakrzowa
Wysłany: Nie 22 Wrz, 2013
Loko napisał/a:
Mam coraz większe dylematy,jakby 185 wchodziło na moja 7 felgę to bym się nie zastanawiał i nie bral nic węższego, ale jak i tak muszę kupić felgi to sprawa staje się otwarta.
luz ziom, ja miałem 185/60 na 7j i nie ma tragedi, przy takich wysokich profilach nieduża róznica szerokości naprawdę jest słabo widoczna i nie przeszkadza.
nad 155 tez sie zastanawiałem, ale trafił się komplet kolców 145 za 250 zł to łyknołem